Alt om Costa del Sol i Sydspanien
Sydspanien.dk

Malaga webcam
Malaga Webcam

Sydspanien.dk kan du læse alt om Costa del Sol - Andalusiens sydlige del.
Havnen i Malaga
Havnen i Malaga
Málaga

Malaga er hovedstaden på Costa Del Sol og er en typisk Andalusisk kystby, til dels uberørt af tiden, men på samme tid et center for handel og finansielle institutioner i Sydspanien. Ved første øjekast kan byen synes uinteressant, men når du er kommet fri af den moderne del af byen, og bevæger dig ind i den historiske gamle del af byen, så vil du opdage at Malaga har en del mere at byde på.

Byen har en lang og rig historie, da den har været en væsentlig romersk bebyggelse og senere en vigtig havneby under Maurernes herredømme. Malaga var en af de sidste bastioner der faldt til de kristne konger Isabella og Ferdinand af Castilien i 1487.
Der er derfor en lang række vigtige historiske seværdigheder i byen, men hvad der herudover gør Malaga til en interessant by at besøge, er dens forunderlige planløsning med de snævre gader med mange historiske bygningsværker og gamle forretninger, der synes værende uberørt af tidens tand. Man kan tilbringe timer med blot at gå i den gamle del af byen, og måske ind imellem stoppe op for en forfriskning eller en Tapas (til rimelige penge) i en af de mange små hyggelige caffer og bistroer.

Historie
Malaga blev grundlagt omkring 3,000 år siden af Fønikerne. Grækerne fulgte meget senere efter, i omkring 600 før Kristi fødsel. Den Romerske kolonisering af Spanien i 218 efter Kristi fødsel betød en kraftig ekspansion af byen. Romerne udbyggede slottet og byggede et teater, af hvilket en del i dag er åbent for offentligheden.

I 711 efter Kristi fødsel invaderede Maurerne Spanien og Malaga blev en af deres vigtigste byer, og var også en af de sidste byer, der blev generobret i 1487, da de kristne drev Maurerne ud af Spanien. I perioden med Maurisk herredømme blev Malaga berømt for sine vine og figner. I det 11. århundrede blev fortet Alcazaba bygget af araberne, hvilket på daværende tidspunkt blev anset som en af de vigtigste militære konstruktioner i Spanien. Et andet fort, Gibralfaro, der blev opført af Kong Yusuf, blev sprængt i stykker af den franske hær under dens flugt i 1812.

Fra 1487 har byen oplevet store strukturelle forandringer. Katedralen La Manquita er blevet bygget på grunden af Maurernes store Moskè, og den omfatter mange bygningsstile på grund af de 254 år den tog at bygge.

Tilmeld nyhedsbrevVersion til udskrift · Send til en ven
Solkysten

Solkystens Golf Service


Sydspanien.dk
Fakta om Spanien
Real Estate | Rentals | Rejseoversigten - Spanien | Rejs-Med.dk til Spanien | Klikket.dk om Spanien | Billig-Flybillet.dk | Flybilletter til Spanien | Flyrejser - Andre lande | Boliger | Bolig | Billeje Malaga