Alt om Costa del Sol i Sydspanien
Sydspanien.dk

Malaga webcam
Malaga Webcam

Sydspanien.dk kan du læse alt om Costa del Sol - Andalusiens sydlige del.
En skøn sommervin
Skrevet af Solkysten
Hvor tit har man ikke siddet en pragtfuld sommeraften på en restaurant, bestilt et lækkert måltid mad og en god flaske rødvin, ...
... for så at opdage at maden ganske vist er formidabel, men vinen for tung og for varm. Man bliver lidt sur, for i sommervarmen skal rødvinen ikke serveres over 18°. De sidste par grader kommer helt af sig selv, inden måltidet er færdigt.

De fleste af dem, der oplever Spaniens meget hede somre, har oplevet at de befinder sig bedre ved at indtage lettere måltider: mere fisk og lysere kød. Det egner de spanske, lidt krydrede og tunge rødvine sig ikke så godt til, heller ikke hvis man køler dem godt ned. Så må man ty til en anden løsning, og her finder rosévinene sin berettigelse. Der er faktisk ikke en fødevare, man ikke kan drikke rosévin til, for der findes et utal af varianter – fra mørke og kraftige, der ikke forsvinder bag en rød bøf, til lyse og lette, der kompletterer den fine fisk til fuldkommenhed.

Rosévine fremstilles af mange forskellige druesorter, og derfor kan man ved at lade blikket løbe hen over hylden i supermarkedet se et farvespil, der varierer fra det dybt hindbærrøde til den lyseste gyldent orange.

Der er to måder at lave rosévin på. Den gamle, som stort set er uddød gik ud på at knuse kerner og vinlus for at drive kraftige farvestoffer ud, men det gav til tider en lidt bitter smag, og derfor får man i dag farven ved at lade skallerne gære sammen med mosten, til den ønskede farve er opnået, hvilket sker i løbet af en-to uger. En af de faktorer, der er altafgørende for rosévinens farve er druens indhold af anthocyaner.
Det besværlige ord dækker over en gruppe kemiske forbindelser, der bestemmer druens og dermed vinens blå og violette toner. Garnachadruen har et relativt lavt indhold af anthocyaner og giver den specifikke farve, man helst ser på en rosévin – ikke for mørk, men bestemt heller ikke ”vandet”.

Vin fra kongens have
Af det store udvalg har vi i denne måned udset os en vin fra Castilla-León, fordi vi synes den passer rigtig godt til sommermaden. Vi har i årenes løb adopteret spaniernes skik med i sommermånederne at spise det største måltid midt på dagen, om muligt tage en god siesta, og spise noget let om aftenen - som regel temmelig sent. Det bliver ofte til en god salat, fisk, lyst kød eller noget ost, og forleden prøvede vi månedens vin til en engelsk cheddar og en bavarian blue. Det klarede den helt formidabelt.

Vinen hedder Huerta del Rey (kongens køkkenhave), og den er fremstillet af Bodegas de Crianza de Castilla la Vieja, som ligger i Rueda. Det er en stor bodega, der har specialiseret sig i hvidvine og mousserende vine af en kvalitet, der kun kan betegnes som fremragende. Bodegaen ejer vinmarker i flere distrikter og fremstiller bl.a. rødvine fra Rueda, Ribera del Duero og Toro. De laver den ene rosévin, som er klassificeret i Castilla-León, for det er her de bedst egnede druer har de mest optimale vækstbetingelser. Huerta del Rey er blandet af Tempranillo og Garnacha, hvilket giver en fin balance i syreindhold.. Farven er smuk og minder mest om jordbær, lige inden de er fuldmodne.. I næsen er den intens, aromatisk og en smule blomsteragtig, og smagen er langvarig, ren og frisk. Det er en vin, der både egner sig til lette retter og som forfriskende ”terrassevin”.

Kom og smag på vinen.
Få et godt tilbud.
La Cuenta Vinos
Pol. Ind. La Vega, Fase 4 Nave 10 (sidste lager på højre hånd) 29649 Mijas Costa
Hver torsdag kl. 17-19
Tilmeld nyhedsbrevVersion til udskrift · Send til en ven


Solkysten
Skrevet af: Solkysten
Denne artikel er bragt med tilladelse fra Magasinet Solkysten. Gå direkte til hjemmesiden: Solkysten

Læs flere artikler fra samme udgave af Solkysten
Solkysten - Juli 2007
Solkysten - Juli 2007

Sydspanien.dk
Fakta om Spanien
Real Estate | Rentals | Rejseoversigten - Spanien | Rejs-Med.dk til Spanien | Klikket.dk om Spanien | Billig-Flybillet.dk | Flybilletter til Spanien | Flyrejser - Andre lande | Boliger | Bolig | Billeje Malaga