Alt om Costa del Sol i Sydspanien
Sydspanien.dk

Malaga webcam
Malaga Webcam

Sydspanien.dk kan du læse alt om Costa del Sol - Andalusiens sydlige del.
Vin fra Penedès
Skrevet af Solkysten
Raimonda laves på en pragtfuld gård, der beboes af familiens 22. generation.
På vinmuseet i Villafranca er der to spændende genstande, som man er meget stolte af. Dels fordi de begge er uvurderlige, og dels fordi de daterer områdets vinproduktion tilbage til det 4. årh. f.Kr. Det drejer sig om to presseplader, der blev brugt af de gamle grækere.

I øvrigt er museet ganske interessant, og er man bare lidt bidt af vin og arkæologi, risikerer man at blive helt tabt for omverdenen. Her bliver man ført gennem hele vinhistorien og får et indblik i, hvor vigtig Penedès har været for handlen og fremstillingen. F.eks. var Via Augusta, der skar gennem distriktet et vigtigt center for handel med både spanske og udenlandske vine i det 6. årh.

Lidt pudsigt er det, at man i middelalderen betalte mest for rødvinen i størstedelen af Middelhavsområdet, men anså hvidvinene for mere egnede som offergave til vinguden Bacchus. I dag forholder det sig sådan, at produktionen af hvidvine og mousserende vine er vigtigst for området. Der laves ikke meget rødvin, men til gengæld er det som regel vine af høj kvalitet.

Området dækker godt 25.000 hektar vinmarker og er delt ind i tre underdistrikter: Penedès Superior, oftest kaldet Alt Penedés, samt Central og Bajo Penedés. I Alt Penedés har man nogle af Europas højest beliggende vinmarker – omkring 800 meter over havet, og her modnes frugterne op til to måneder efter, høsten er startet i kystområderne.

De fleste blå druer vokser i Central og Bajo Penedés. I DO’et tillader man brugen af flere franske druesorter, bl.a. cabernet-sauvignon, pinot noir og cabernet franc, men det er - som de fleste andre steder i Spanien - tempranillodruen, der her i området hedder ull de llebre, der er den mest udbredte.

Rødvin fra et cavahus
En af de ældste bodega’er i distriktet er Torelló. Familien kan føre sine rødder tilbage til 1395, og det er 22. generation, der i øjeblikket bor på den smukke vingård ved Sant Sadurní d’Anoia. Den familieejede bodega er bedst kendt for sin produktion af ganske vidunderlige cava’er. Der hører 117 ha vinmarker til huset, hvoraf 10 er helliget de blå druer, der bruges i husets rødvin, Raimonda. Vinen er opkaldt efter en tiptiptip...oldemor, der i tidernes morgen styrede hele bedriften og anlagde nogle af de vigtigste vinmarker, og den fremstilles udelukkende som reserva.

Ønologen har valgt en lidt utraditionel blanding: 40 pct. cabernet-sauvignon, der bliver sat i karakter af 30 pct. merlot og får holdbarhed fra 30 pct. ull de llebre – alle håndplukkede. Vinen ligger 12 mdr. på franske og amerikanske egetræsfade, hvorefter den lagrer minimum 24 mdr. på flaske.


Resultatet er en blid og velstruktureret vin med en smuk kirsebærrød farve og en god, intens aroma af skovbær, vanille og fad. Vinen vil være rigtig god til efterårets vildtretter, andet mørkt kød og kraftige oste.

Kom og smag på vinen.
Få et godt tilbud.
Pol. Ind. La Vega, Fase 4 Nave 10 (sidste lager på højre hånd)
29649 Mijas Costa
Hver torsdag kl. 17-19
Tilmeld nyhedsbrevVersion til udskrift · Send til en ven


Solkysten
Skrevet af: Solkysten
Denne artikel er bragt med tilladelse fra Magasinet Solkysten. Gå direkte til hjemmesiden: Solkysten

Læs flere artikler fra samme udgave af Solkysten
Solkysten - November 2007
Solkysten - November 2007

Sydspanien.dk
Fakta om Spanien
Real Estate | Rentals | Rejseoversigten - Spanien | Rejs-Med.dk til Spanien | Klikket.dk om Spanien | Billig-Flybillet.dk | Flybilletter til Spanien | Flyrejser - Andre lande | Boliger | Bolig | Billeje Malaga