SQL/DB Error -- [Table 'zafetrip_sydspanien.ArticleUserComments' doesn't exist]
SQL/DB Error -- [Table 'zafetrip_sydspanien.ArticleUserComments' doesn't exist]
Besøg Picasso i Málaga - Costa del Sol - Spanien
Alt om Costa del Sol i Sydspanien
Sydspanien.dk

Malaga webcam
Malaga Webcam

Sydspanien.dk kan du læse alt om Costa del Sol - Andalusiens sydlige del.
Pablo Picasso - en legende
Pablo Picasso - en legende
Besøg Picasso i Málaga
Málaga er Pablo Picassos fødeby, og i fjor – 30 år efter hans død – indviede den spanske konge, Juan Carlos, et stort Picasso-museum i Málagas gamle bydel. Museet betegnes som den ubetinget største turist-attraktion på Costa del Sol

Málaga har fået et Picasso-museum – og dermed en turistattraktion af høj klasse. Museet byder på en permanent udstilling af så mange som 200 af kunstnerens værker. Museet blev indviet 27. oktober i fjor af Kong Juan Carlos, og det blev en festdag for den andalusiske havneby, hvor Pablo Picasso fødtes i oktober 1881. At den verdensberømte kunstner i de fleste af sine leveår boede i Barcelona henholdsvis i Paris, lukker man øjnene for i Málaga.

I Málaga fortælles det, at Picasso lang tid før sin død i 1973 selv udtrykte ønsket om, at der med tiden måtte etableres et museum med hans værker. Den overvejende del af de 200 udstillede kunstværker er skænket af den afdøde kunstners arvinger, Christine og Bernald Ruiz Picasso, svigerbørn og børnebørn. Der er også foretaget indkøb i både Spanien og Frankrig, og i alt er de udstillede værker vurderet til EUR 175 millioner svarende til omkring DKK 1.300 millioner!

Værkerne spænder over hele kunstnerens livslange register fra hans ’blå periode’ med depressive malerier (1901-04), derefter hans mange parisiske cirkusbilleder i rosa, der senere afløstes af kubismen og surrealismen, ligesom også hans ekspressive periode i slutningen af 1930’erne og ind i 40’rne, der ikke mindst udgjorde hans protest mod enhver form for krigsførelse, er rigt repræsenteret. Endvidere omfatter udstillingen en del af hans arbejder i keramik, grafik og skulptur.

I tilknytning til den permanente udstilling er en sal, hvor der fremover vises sær-udstillinger af Picasso-værker, som lånes fra andre museer. Picasso-museet rangerer i dag som den absolut største turist-attraktion på Costa del Sol. Det har åbent alle dage med undtagelse af mandag. Entréafgiften er EUR 6. Halv pris for børn og pensionister.

Vil man undgå at stå i kø ved museets billetkontor, kan man forinden købe billet på alle Unicajas bankkontorer på Costa del Sol.

Museet har sin egen hjemmeside med adressen http://www.museopicassomalaga.org

Læs også om CAC Málaga

Afstemning

(25 stemmer)Tilføj din kommentar


Málaga har fået et Picasso-museum
Málaga har fået et Picasso-museum
Tilmeld nyhedsbrevVersion til udskrift · Send til en ven

Dine Spanien-kommentarer

Kom med dine kommentarer her eller forslag til ændringer

Navn


Kommentar


E-mail (Vil ikke blive gengivet på siden)


CAPTCHA ImageReload Image

Skriv ovenstående kode


Solkysten

Solkystens Golf Service


Sydspanien.dk
Fakta om Spanien
Real Estate | Rentals | Rejseoversigten - Spanien | Rejs-Med.dk til Spanien | Klikket.dk om Spanien | Billig-Flybillet.dk | Flybilletter til Spanien | Flyrejser - Andre lande | Boliger | Bolig | Billeje Malaga