Alt om Costa del Sol i Sydspanien
Sydspanien.dk

Malaga webcam
Malaga Webcam

Sydspanien.dk kan du læse alt om Costa del Sol - Andalusiens sydlige del.
Kultur
Spanien 2012
Efter 36 år blev Ana Tomé genforenet med sin søn José Manuel, der blev fjernet fra moderen ved fødslen
Da Columbus i 1492 bad den spanske kongefamilie om støtte til rejsen, var holdningen, at det ville være alt for dyrt og til for lidt nytte. Men dronning Isabella 1. af Kastilien mente, at rejsen kunne komme det spanske folk til gavn, og det endte derfor med, at kongeparret gav Columbus grønt lys.
Jon Pickard spiller klassisk guitar til bryllupper og firmaarrangementer for spansk guitar, speciale i Flamenco Guitar, Klassisk og brasiliansk, latin festmusik.
En fotograf har lavet et mesterstykke af en såkaldt "time lapse" video på Kanarieøerne, El Teide er det højeste bjerg på Tenerife
Spanien 2010
Fra 29. april til 2. maj afholdes igen international feria i Fuengirola.
Spaniernes store juledag er i januar
Den engelske sanger SEAL skal give koncert i Marbella på Costa del Sol. Det foregår den 23. juli i Marbellas tyrefægterarena
Den spanske siesta er kilde til frustration hos mange internationale rejsende og firmaer med spanske foretningsforbindelser. Mellem kl. 13 og 14 tager mange spaniere hjem og er først tilbage kl. 16 - 17
Gratis Download af opskrifter på tapas fra det sydspanske køkken. Rig på varme og store smagsoplevelser. Næsten som at være på Costa del Sol - selvom at du alligevel ikke helt er der


Spanien 2009
ex-Miss Cantabria, Ángela Bustillo, fik ændret reglerne for Miss Spanien, efter hun blev diskvalificeret for at have en søn på 3 år
Den 1. "erotiske tapas"-konkurrence i Fuengirola afholdes fra 14 til 29 november 2009.
Spanien 2008
Thomas Helmigs turne "Herfra" havde et brag af en afslutningskoncert i Fuengirola i Spanien den 29. september
Koncerten i Ciudad de Marbella Teater i maj 2007
Thomas Helmig kommer til Fuengirola og giver koncert 29/9.


Solkysten - November 2007
Nej, det er ikke skydeglade, men fugleglade mennesker, der er tale om. Lige op til deadline kom der meddelelse om, at en langhalet tornskade var set lige syd for Blåvandshuk.
Astrid Witt er mor til to børn og et nyt, ungt talent i billedkunstens verden.
Henning Larsen Arquitects i København er et af otte arkitektfirmaer, som konkurrerer om at bygge Málagas nye vartegn ...
Solkysten - Oktober 2007
Nomi Wilkens, som netop har rundet de 50, begyndte at male for seks–syv år siden, da hun og hendes mand, Tom Sørensen fra Simzar Estates solgte deres del af Muebles Daneses til deres partnere gennem mange år, fordi de havde lyst til forandring.
Efteråret er kommet, og med det har vi fået lidt mere behagelige temperaturer, selvom vi der er blevet på Costa del Sol ikke kan klage over, at temperaturerne har været høje.
Operasangerne Tove Hyldgaard og Tonny Landy har Johannes Møllehave med som usynlig sufflør, når de i november besøger Margrethekirken.


Solkysten - September 2007
I augustnummeret var der en artikel om Tarifa, og for mit vedkommende kan man ikke sige Tarifa og Spaniens sydkyst uden at tænke på fugletrækket til og fra Afrika forår og efterår.
Solkysten - August 2007
I 2005 havde Málaga premiere på en af Andalusiens vigtigste flamenco-festivaler, ...
Overalt i verden satser man stort på vindmølleenergi.
Solkysten - Juli 2007
Der går næsten ikke en dag, uden at man i tv/radio eller den skrevne presse kan læse om forskellige arter, der invaderer land, hav og kystområder.
Solkysten - Juni 2007
I en nylig offentliggjort undersøgelse om luftkvalitet, ligger Málaga provins i top, en nyhed som ikke er så forbavsende.
Leif Sylvester har portrætteret alle os udlændinge i Sydspanien ... ikke ondskabsfuldt ... men med et glimt i øjet.


Solkysten - Maj 2007
Ligesom Madrid får Málaga et Thyssen-museum. x
Der går næsten ikke en dag, uden man i pressen får rapporter om vores klodes fremtid. Klimarapporters dystre udsigter lover ikke godt, men det er ikke kun fremtiden ...
Efter ti års planlægning og fem års byggeri er et af verdens berømteste kunstmuseer blevet halvanden gange så stort.
Solkysten - April 2007
Når jeg skriver dette, har vi passeret midten af marts, og det er seks uger siden vi har fået regn på Costa del Sol, der desværre i alt for høj grad lever op til sit navn.
Solkysten - Marts 2007
Måske en lidt besynderlig overskrift i en naturartikel, men siestaen i dagens Spanien må snart tilhøre fortiden.
Keramikken, som går under betegnelsen raku, er en enkel, men også krævende teknik som stammer fra 1500–tallets Japan.
Museo Picasso Málaga får to nye værker af mesteren til sin permanente samling, takket være en aftale mellem sparekassen Unicaja (museets største private sponsor) og kulturministeriet.
Nanna klikkede sin e-mail åben på sin bærbare computer. Hun arbejdede som free-lance journalist i Danmark og denne måneds opgave bestod i at dække ”Danske kunstnere på Costa del Sol”.
Solkysten - Februar 2007
I en kort pressemeddelelse fra EU blev det i begyndelsen af januar meddelt, at man nu har indført forbud mod handel med vilde fugle.
Hun vidste det, straks hun fik øje på ham! Fornemmelsen var intens og ikke til at tage fejl af. Han stod i kursuslokalet, nonchalant lænet op ad væggen og stirrede hende direkte ind i øjnene.
Høj og slank med et flot langt, kraftigt hår løst samlet i en hestehale tager Susanne Krage imod i døren til sin og Richards lejlighed i en urbanización mellem Marbella og Estepona.
Solkysten - Januar 2007
Det var vel først, da tiden for hans ankomst nærmede sig, at Elsebeth pludselig ikke kunne sove om natten. Hun forsøgte at skubbe det væk.
I Málagas centrum ligger en lav trekantet bygning som er et af verdens mest anerkendte museer for moderne kunst.
Tranerne er kommet til Fuentepiedra, så nu kan man se store fugle hele året ved søen. Om sommeren flamingoer og om vinteren traner.
Solkysten - December 2006
- Julen er bare ”et stort kommercielt flop”, og jeg gider ikke at være med. Steffen var rød i hovedet og hans stemme nærmede sig råbestadiet.
I november håbede jeg på at vi skulle få regn, og jeg fik da mit ønske opfyldt. Desværre blev det som så ofte før, når der endelig går hul på skyerne, at der kommer lidt vel rigeligt på én gang.


Solkysten - November 2006
Kulturelle aktiviteter november 2006


Solkysten - Oktober 2006
Ved Rincón de la Victoria drejer jeg op i bjergene mod Benalgabón og fortsætter gennem endeløse rækker af hårnålesving, indtil den hvide landsby Moclinejo åbenbarer sig i dalen til højre.
Døden tager sin part i alle former for dyreliv. Ja, man kan næsten sige, at det er mere almindeligt at dø end at leve.
Kunstmaler Erik Frøkjær er en kendt og skattet kunstner - også her på Costa del Sol, hvor han udstillede for første gang i 1994 på det eksklusive Hotel Byblos.
Solkysten - September 2006
Susans hjerte hamrede. Det suste for hendes ører, og det føltes som om der sad nogen, eller noget, på hendes bryst, så hun ikke kunne trække vejret helt igennem.
Kulturelle aktiviteter september 2006
Den opdelte overflade har en samlet dybde på op til to en halv cm, og ofte er der store huller i strukturen, så man kan se en del af væggen bag billedet inde i selve billedet. Forvirrende for mange, skuffende og skræmmende for nogle.
Da juni måned var ved at være slut, kom der i pressen alamerende oplysninger om at vi ville blive ramt af en hedebølge i juli måned med temperaturer på 40° eller mere på Costa del Sol.
Solkysten - August 2006
Kulturelle aktiviteter august 2006
Efter 404 år er Tycho Brahes bog om den nye astronomi blevet oversat fra latin til spansk.
En regnvejrsdag i juni i år sad jeg på en lille dansk café i La Cala de Mijas. Der kom nogle ganske kraftige byger, hvor det regnede skomagerdrenge.


Solkysten - Juli 2006
I Solkystens juni-nummer var der en notits om Oborne-tyrens måske endeligt på Andalusiens landeveje.
De havde ikke vekslet ét ord! De havde blot nikket til hinanden, da de blev præsenteret, og alligevel havde de været bevidste om hinandens tilstedeværelse hvert sekund.


Solkysten - Juni 2006
Kunstmaleren Ulla Uth er flyttet fra Fredericia til Coín med mand og to døtre - og er faldet over nye, spændende motiver, der må udforskes på lærredet.
Kulturelle aktiviteter i juni 2006
Vi klarede os igennem endnu engang og fik regn, der var nok til at myndighederne kunne erklære at de forbud, der var sat i gang med hensyn til unødig brug af drikkevand, kan ophæves den 1. juni.
Det kom fuldstændig bag på hende! Christel havde ikke hørt fra Mads i flere år, og her var han pludselig i telefonrøret.
Solkysten - Maj 2006
Kulturelle aktiviteter i maj 2006
Den 11. april blev Den Danske Kirke vest for Málaga 25 år.
Hun så ham med det samme, hun trådte ind i lokalet!
I vinterens løb og i det tidlige forår var fuglenes forårstræk imødeset med stor bekymring.
Solkysten - April 2006
Kulturelle aktiviteter i april 2006
Tørke og fugleinfluenza - to faktorer der påvirker dem, for hvem naturen er en vigtig del af livet.
En af verdens største dramatikere døde for hundrede år siden.
Wilhelm sad krumbøjet på sin sædvanlige plads i lædersofaen ved fjernsynet, da Pernille gik igennem beboernes dagligstue mod køkkenet.
Solkysten - Marts 2006
Hun måtte bare have ham ! Det værkede og dunkede i hver eneste celle i kroppen ...
Da jeg i tidligere numre af Solkysten skrev om fugleinfluenzaen, håbede jeg på at det blev sidste gang.
Den 25. oktober er det 125 år siden, det 20. århundredes sikkert mest kendte kunstner Pablo Picasso fødtes i Málaga.
- I mine yngre år var jeg så fandens bedrevidende, hvilket jo ofte hører ungdommen til, siger Arne Haugen Sørensen...


Solkysten - Februar 2006
Der var noget, der havde løsnet sig. Det var ikke blot årstiden, der havde forvandlet Agnetes have ...
Kulturelle aktiviteter i februar 2006
Solkysten - Januar 2006
Hvad skulle hun gøre nu? Flybilletten hjem var bestilt og betalt over internettet og flyet gik i morgen klokken tre. Hendes mor havde betalt billetten, men nu havde Sophie slet ikke lyst til at rejse.
Sådan skriver man i Dansk Ornitologisk Forenings medlemsblad “Fugle og natur”.


Spanien 2006
Nyt atletikstadion i 2006 i Malaga
HC Andersen er kendt for at have rejst meget. Han holdt meget af Malaga og har også skrevet et digt om byen
Kunstværker af Jaume Plensa kan ses i Malaga 7. okt. - 8. jan 2006
Andalusian International Artist Group er navnet på en gruppe kunstnere i Sydspanien
I næsten 10 år har der været stille fra Loreena McKennitt, men efter et brag af en koncert i Alhambra 2006 er der åbnet for den store USA tour. TV sender optagerlsene fra koncerten i USA
På Rosaleda stadon 30. juni 2006 - "Shakira en Concierto"
2005
Den store Hollywood stjerne vender til efteråret hjem til Málaga for at filmatisere Antonio Solers roman fra 2004 'El Camino de los Ingleses' (The English Road).
Med over 2 år på bagen slår CAC Málaga sig til stadighed mere fast som center for moderne kunst.
Spanierne fejrer 400-året for "fødslen" af romanfiguren med samme stolthed som danskere fejrer H. C. Andersen. I Spanien er det interessant nok ikke forfatteren, der fejres men romanens hovedperson.
Fra HC Andersens mange rejser er der bl.a. kommet dette digt om Alhambra
Digtet "Man finder det passende, ..." er en af HC Andersens krælighedserklæringer til Spanien
Fra Spanien rejste HC Andersen en tur til Marokko
Det blev naturligvis også fejret i Malaga
6000 fans har købt billetter til Jamiroquai og Bryan Adams for €45 pr. stk, eller € 75 - 100 for siddepladser.
Billetholdere har dannet sammenslutning mod promoteren "Seabreeze" for at få deres penge refunderet med rettens hjælp
Den 11. juni fyrede Lenny den af på Costa del Sol. 8000 tilskurer fik fuld valuta for pengene
Hvert år, den 1. september fejrer Torremolinos turisterne med masser af festligheder
Januar 2005
Jysk pige binder blomster i lange baner, som hun leverer til firmaer i Fuengirola-området
Samtale med maleren Arne Haugen Sørensen.
Oktober 2004
-bag galleri i Frigiliana


April 2004
Málaga er Pablo Picassos fødeby, og i fjor – 30 år efter hans død – indviede den spanske konge, Juan Carlos, et stort Picasso-museum i Málagas gamle bydel. Museet betegnes som den ubetinget største turist-attraktion på Costa del Sol


Guide
Arkæologiske seværdigheder


Tilmeld nyhedsbrev

Solkysten


Sydspanien.dk
Fakta om Spanien
Real Estate | Rentals | Rejseoversigten - Spanien | Rejs-Med.dk til Spanien | Klikket.dk om Spanien | Billig-Flybillet.dk | Flybilletter til Spanien | Flyrejser - Andre lande | Boliger | Bolig | Billeje Malaga