Alt om Costa del Sol i Sydspanien
Sydspanien.dk

Malaga webcam
Malaga Webcam

Sydspanien.dk kan du læse alt om Costa del Sol - Andalusiens sydlige del.
Sundhed
Spanien 2010
Costa del Sol bliver også kaldt "Costa del Golf". Golf i Spanien kan spilles hele året, men flest spiller golf i vinterhalvåret
Gratis Download af opskrifter på tapas fra det sydspanske køkken. Rig på varme og store smagsoplevelser. Næsten som at være på Costa del Sol - selvom at du alligevel ikke helt er der
Spanien 2008
Når du står og har behov for genoptræning eller du ønsker at få trænet din fysiske form, så kan du som bopælsregistreret i Danmark få tilskud fra sygesikringen, efter samme regler som i DK


Solkysten - November 2007
Flirt skaber gnisten til livsenergi, og jo før du kommer i gang jo bedre .
Medens kvinders overgangsalder livligt beskrives og diskuteres, er der meget stille omkring mændenes hormonelle system, ...
En herre i slutningen af 50’erne havde læst vores artikel i maj om at ”passe på sine små fisk” – om syre-base balancens betydning for helbredet
Tei-System er en helt ny generation indenfor elektronisk muskelstimulation – der bygger på en ny, revolutionerende teknologi, som kaldes thermostimulans.
Det tager ofte tid før folk erkender, at hørelsen er blevet svagere.
Solkysten - Oktober 2007
Vi kender alle sammen til at det klør i næsen, og vi kan mærke, at der er et eller andet. Vi pudser næsen, og der kommer lidt sekret ud eller noget indtørret.
Når jeg har valgt denne dystre overskrift, er det fordi type 2 diabetes er så hastigt stigende, at den ikke bliver taget særligt alvorligt som farlig af mange mennesker.
En herre i 70’erne havde problemer med synet. Han var for længst holdt op med at køre bil, og det kneb for ham at læse, se TV og genkende mennesker på gaden.
Solkysten - September 2007
En dame i 40’erne havde i mange år døjet med lav blodprocent og problemer med at optage jern i kroppen.
Jeg har kapret mit smukke lyse arbejdsværelse tilbage i nogle få timer, mens jeg lidt vemodigt skriver denne artikel.
Er der noget mere lækkert end et stykke velgrillet kød serveret med en grøn salat en varm sommeraften på terrassen?
Voksne mænd kan ikke altid, selv om de skal meget. Det er sjældent problemet for kvinder.
Det startede med at jeg var påvirket af et meget stort arbejdspres, fortæller Dan.
Tænk før du taler. Husk at tænke positivt. Lyder disse opfordringer bekendte?
Solkysten - August 2007
Fremover vil ”den elektroniske recept” spare mange kronisk syge eller patienter på langtidsbehandling for at møde op hos lægen for at forny recepten.
I numerologien er vi delt op i ni hovedgrupper, som er bestemt ud fra den dato vi er født.
Er du en af de heldige, som kan passe ”stangtøj” og ikke behøver at få skræddersyet alt dit tøj?
Vi hører ofte, at salt giver forhøjet blodtryk og væskeophobninger i kroppen.
Sol og sommer – dejligt, og hele tiden får vi at vide at vi skal passe med på med solbadning.
Diarre er som regel det, vi omtaler og prøver at forebygge i feriemånederne, hvor vi ofte holder ferie under andre himmelstrøg end de sædvanlige.
Det er sommer, og det er varmt. Lige pludselig begynder en hovedpine at komme. Det er et tydeligt tegn på væskemangel.


Solkysten - Juli 2007
I juni udgave af Solkysten skrev jeg om ”regression” og om hvordan det foregik i praksis. Nu får I chancen for at høre det fra en person, der selv har haft oplevelsen for ganske nylig.
Juli er en af årets varmeste måneder. Vi ruller vinduerne ned, laver gennemtræk i husene, aircondition kører for fulde omdrejninger ...
Hvis man vil have et sundt, ungt udseende, kan man bare lægge sig under kniven hos en plastikkirurg ...
Flere og flere får tinnitus, og det har været diskuteret om det stigende antal tilfælde af tinnitus kunne være betinget af udsættelse for høje lydniveauer.
“Sådan et blod vil jeg ikke have,” lød det nærmest forarget, da vi testede sundhedstilstanden på en ”sur” herre, som vi har skrevet om tidligere.


Solkysten - Juni 2007
Når kvinder bliver omkring de 35 år ændres hormonproduktionen – fertiliteten er i gang med at ophøre, og en langsom proces mod hormonproduktionens ophør starter.
Hos et besøg hos nogle bekendte for et stykke tid siden, mødte jeg en ung smuk kvinde. Hendes øjne tindrede om kap med solen, og omkring hende stod en lyserød sky af forelskelse.
En mor kom med sin søn på 18, fordi hun syntes, der skulle ske noget. Sønnen var færdig med skolen i Danmark, og vidste ikke rigtig, hvad han ville.
Numerologi er redskabet, der præcist kan fortælle dig om mulighederne og forhindringerne i dit liv. Det er mere end 2500 år gammelt og det er blandt andet sporet tilbage til Indien,
Regression betyder at rejse tilbage i tiden. Du kan rejse tilbage til din ungdom, barndom, dine tidligere liv eller imellem livene.
Kaffe har i tidens løb fået skylden for mange ting, blandt andet at hæmme væksten og forårsage hjertesygdomme og kræft, ...
Solkysten - Maj 2007
Jeg tror, de fleste kender til en uoverskuelig træthed enten i nogle få timer eller gennem en periode, hvor man er så træt at bare det at løfte armen for at række ud efter noget ...
Vor tids største sundhedsproblem er, at den verden vi lever i kommer længere og længere væk fra de omgivelser, den kost og den livsstil, som kroppen biologisk er tilpasset.
Det er trist men sandt: først når der kommer økonomiske betragtninger på bordet, synes alvoren at gå op for folk. Jamen, her er så de hårde facts, hvis det kan gøre en forskel.
I vor søgen efter nye veje til sundhed og velvære har vi været verden rundt. I Østen, hvor sygdomme opfattes som ubalancer i livsenergien ...
De bliver aldrig noget hit på catwalk’ene i Paris og Milano. Og de er ikke særligt velegnede til kjole og hvidt. Alligevel har Madonna et par.
Antallet af patienter med aldersdiabetes er stærkt stigende. I Danmark er der omkring 200.000 mennesker
Velkommen til “Krop og sjæl”. I denne første udgave taler vi om det mest spændende ved os mennesker, nemlig sjælen.


Solkysten - April 2007
Vores hjerne vejer kun et-to kg, og består af ca. 25 milliarder hjerneceller og ca. 1 million km ledning, hvilket svarer til, at hvis denne ledning blev lagt ud, kunne den nå ca. 25 gange omkring jorden.
Mens de fleste af os nyder foråret med dets overdådige farveorgie fra blomster og planter, sukker pollenallergikerne og må ofte ty til at holde sig inden døre, de dage pollentallet er højest.
Det tager tid, ofte år, før man bliver klar over at ens egen hørelse er begyndt at svigte. I begyndelsen er høretabet sandsynligvis så ringe, at ingen bemærker det – og slet ikke dig selv.
En kvinde i 40’erne ønskede at gå ned i vægt. Hun var 165 cm høj, men vejede 90 kg. Da vi gik hendes sundhedsproblemer igennem, var det ikke småting, hun havde haft at slås med.
I USA døde en 12-årig dreng for nylig af en tandbyld. Hans forældre havde ikke råd til at sende ham til tandlægen, og inden længe havde infektionen spredt sig til drengens hjerne og endte med at koste ham livet.


Solkysten - Marts 2007
Jeg sidder i mit arbejdsværelse og nyder de smukke mandeltræer, der står i fuld blomst lige nu. Jeg takker for, at mine øjne ser al naturens og årstidens skønhed.
I klinikken kom en 16-årig fodboldspiller som søgte hjælp mod smerter i knæet. Han var høj og slank, havde fået at vide at smerterne blot var vokseværk, og at han godt kunne spille videre så meget han ville.
Når kroppen ikke fungerer helt, som den skal, kan man blive tvunget til at tage lægeordineret medicin. Det kan være, at kroppen ikke kan justere sit blodsukker.
Hvis du ikke allerede har slidgigt, så får du det! Faktum er nemlig, at vi alle før eller siden får slidgigt i et eller flere af kroppens led.
Solkysten - Februar 2007
Vi er allerede et stykke inde i det nye år. Kom du i gang med nogle ordentlige nytårsforsætter, der handler om at blive sundere?
Ofte skyldes hjerte-kar problemer mere end blot en enkelt svaghed. Mange faktorer - både fysiske, psykologiske og genetiske - kan spille ind.
Vi er just kommet hjem fra USA, hvor vi har været på et længerevarende kursus i forebyggende medicin - et avanceret mikroskopikursus, hvor vi lærte en masse nyt om, hvad vi kan se i en lille dråbe blod.
Kulden er over os – vinterfrakken er selv her i Sydspanien fundet frem sammen med halstørklædet. Vi får ”ondt i halsen” med smerte, varme og rødme. Hvad sker der?
Solkysten - Januar 2007
På engelsk kalder man fisk for ”brain food” (hjerneføde, red.), et udtryk der giver mere og mere mening i takt med, at videnskaben kortlægger havfødes gavnlige indvirkning på hjernen.
Så start det nye år med at få den under kontrol. Hvis dine alarmklokker ringer, når du læser overskriften, kan det være en god ide med en lille ”nytårskur”.
I perioder prøver vi alle at have mere at se til end vi kan håndtere, og det der giver os stress, er det vi ikke når. Så i og for sig er det meget enkelt – vi skal ikke påtage os mere end vi kan klare, så undgår vi stress.
Adspurgt om sin alder svarede hun kækt: ”91 år.” Ja, hvad skulle jeg tro. Her sad en meget velholdt dame med alle sine egne tænder og kun et par smilerynker.
Solkysten - December 2006
Her er der ikke tale om alle de negative udtalelser, som vi kalder brok, men om sygdommen ved sammen navn.
September 1993: En stor Ford Scorpio holder på Christianshavns Torv. Indeni sidder forsikringsmanden Preben Rueda Martín. Sekunder senere brager en anden bil op bag i Prebens bil.
De første år jeg boede i Spanien, tog jeg glad og forventningsfuld til Danmark for at tilbringe julen sammen med børn og de små børnebørn.
Vi fødes og dør som seksuelle væsener. Det er noget helt naturligt, og alligevel er der megen fokus på vores sexliv. Indtil for få år siden blev seksualiteten blandt ældre ignoreret, fortiet eller diskret forbigået, som om den ikke fandtes.
I disse tider med trådløse kontorer er grænserne for arbejdsliv og privatliv blødt op. Mange tager arbejdet med hjem, helt ind i soveværelset.
Når det gælder forkølelser, er der flere husråd end for noget andet problem. Det er lige til at blive forvirret af.
Solkysten - November 2006
Det kan godt være, at du var stærk som en okse, da du var helt ung. Måske føles dit håndtryk stadig som skruetvinge, og du kan svinge en sæk cement over højre skulder, som var det tøsen til høstballet dengang.
Hvis det står til John Faxe og Michael Laudrup bliver de trænere fra næste sæson i La Primera, Spaniens bedste række.
”Jeg er så træt,” klagede en herre i 50’erne. Efter at have knoklet i årevis som selvstændig, havde han sammen med sin hustru købt en finca og så frem til at dyrke haven og nyde livet med børn og børnebørn som hyppige gæster.
Nogle bliver mere trætte end andre af den samme oplevelse, nogle bliver mere stressede end andre af den samme opgave. Hvad kan årsagen være?


Solkysten - Oktober 2006
Speciallæge i kirurgi, Bo Rosenkilde overtog for et år siden Sven Refslund Poulsen klinik i Fuengirola, og meget er sket siden. Der er kommet mange nye patienter til – også mange yngre.
En dame i begyndelsen af 60’erne klagede over flere daglige tilløb til besvimelsesanfald og rystelser. Når hun var ude, måtte hun støtte sig til en lygtepæl for ikke at falde om.
Ledbetændelse også kaldet artritis bliver ofte puttet ind under massebetegnelsen gigt. Artritis betyder egentlig inflammation af leddene.
Kronisk forstoppelse er en belastende situation, der ofte bliver undervurderet, uhensigtsmæssigt behandlet og eventuelt latterliggjort.
Kender man allerede området, ved man, at naturen på de kanter indgyder en helt særlig ro.


Solkysten - September 2006
Ud fra den filosofi, at sko køber man i en skobutik, åbner Christine Stranne nu sin forretning "MBT Shop Cristina".
Vi kender det allesammen komme snigende. Vi kan ikke huske, hvad ”han” hedder, eller hvad det var, vi ville hente i køkkenet.
”Det værker i benene, jeg har kramper om natten, og blot jeg går tur, gør det ondt i muskler og led,” klagede en ellers frisk mand i 50’erne.
Tidsrummet fra vugge til grav er – heldigvis da – ukendt for os alle. Ingen af os ved, hvornår vi skal herfra, men de fleste af os har et brændende ønske om, at det bliver så langt ud i fremtiden som overhovedet muligt.
Med stor risiko for at blive gjort til grin når sæsonen 06/07 er overstået i juni 2007, vil jeg påstå at ovenstående scenario er realistisk.
Til stor overraskelse for alle undtagen inderkredsen i Málaga CF, har den tidligere så succesrige præsident for selveste Real Madrid købt Málaga CF.
Lige nu føler jeg mig som en væddeløbshest, der står på stald, men ved at en ny sæson er på vej.


Solkysten - August 2006
Gennem hele sommeren viser vi mere af vores hud end resten af året. Vi vil alle sammen gerne vise så smuk, glat og fejlfri en hud som overhovedet muligt.
Når kroppen ikke kan transportere sukker (glucose) fra blodet til cellerne, stiger blodsukkerniveauet.
- Det er klart, at når vi har mange ældre mennesker på kysten, vil der også være mange, der har problemer med, at synet begynder at svigte, hvor briller eller linser ikke er nok.
Når en patient pådrager sig et traume mod knæleddet kan dette få voldsomme følger.
I Spanien er der lyde alle vegne hvor der er mennesker. Selv i en parkeringskælder.
Gennem en kollega, der ligesom jeg interesserer sig for den forebyggende side af det medicinske embede, hørte jeg følgende historie:
Fodboldsergenten Fabio Capello er tilbage i Real Madrid, hvor tilhængerne håber at hans stærke personlighed vil ændre udviklingen
Solkysten - Juli 2006
ØV; jeg gjorde det igen, selvom jeg hundredvis af gange har lovet mig selv aldrig at gøre det mere, drak for meget.
Så længe jeg mindes, har man anbefalet fisk som en sund og nærende spise.
Vi har modtaget følgende historie fra en af vore klienter, der for nylig var hjemme og se til sine forældre i Danmark:
Knæleddet er opbygget af forskellige strukturer; knogler, kapsel, muskler, brusk, ledbånd, korsbånd og menisker.
Krop og følelser hænger sammen. Kroppen reagerer på dét, der sker inden i os.


Solkysten - Juni 2006
Mere end 1 ud af 10 danskere lider af slidgigt.
På terrassen, hvor jeg efter bedste evne holder motionscyklens hjul snurrende, er der udsigt til fri sex for åbent tæppe på græsplænen.
Ligesom kroppen ældes, går vore hjerne efterhånden i forfald. Hos nogle foregår processen hurtigere end hos andre, hvilket skyldes en kombination af arv og miljø.
En af mine patienter kom ind og var rød i ansigtet, som han ikke havde været det tidligere.
"Av, mit knæ, av min hånd, av min tå," klagede en herre. Podagra'en havde slået til igen.
Lad mig sige det ligeud, det er en stor tryllekunstner Málaga har behov for ...
Solkysten - Maj 2006
De meget spændende, men også ofte problemvoldende urinorganer udgøres af nyrerne og urinvejene.
Har du dårlige knæ er der håb forude.
I forlængelse af en foredragsrække om ”Forebyggelse og Sundhed” i en engelsk forening her på kysten kom et ægtepar i begyndelsen af 60’erne ind på klinikken.
Da det blev klart for enhver, selv for præsident, direktør og ejere, at Málagas fodboldhold næste år spiller i 2. division, var dette startskuddet til det største blodbad og rivegilde i Málagas historie.
I min klinik møder jeg mange hørehæmmede, der også klager over smerte i ørerne.
Er du træt af kommentarer som: ”Hvorfor ta’r du ikke din bade-ring af, du er jo kommet op af vandet?”


Solkysten - April 2006
Det nye offentlige hospitalscenter i Benalmádena vil åbne dørene for patienterne i første kvartal 2007.
Mange af os skyller trofast den daglige vitaminpille ned med lidt juice, mælk eller kaffe i den overbevisning, at det gavner vores helbred.
Jeg husker min fars flotte store, hvide tænder, der lyste op i hans blide ansigt, når han smilte et af sine talrige smil.
Nærhed til patienten, omsorg tilpasset hver enkelt og hospitalsophold, som i det hele taget skal være i særklasse...
Vi kender det alle - eller langt de fleste af os over 35 år – at den evige ungdom ikke findes.
Et nyt dialysecenter har set dagens lys i Málaga.
Et af de væsentligste sundhedsproblemer i Europa er overvægten blandt børn.
Vi mennesker er skabt til at bevæge os i ujævnt terræn og ikke til at bevæge os i den moderne verdens betonjungle.
Lad det være sagt med det samme, hvis du vil opleve Raul, Roberto Carlos, Zidane, Beckham, Ronaldo, Baptista og Thomas Gravesen på samme hold, så skal du skynde dig.


Solkysten - Marts 2006
Det første spadestik til et fodboldstadion i Malaga blev taget den 21. juni 1936.
Hovedpersonen i denne artikel har ikke opsøgt os i klinikken. Det er en barsk historie, men den bringes med forældrenes fulde opbakning.
EM-kvalifikation: DBU var vært, da fodboldforbundene fra Letland, Liechtenstein, Spanien, Sverige og Nordirland ...
Jeg tror, de fleste husmødre kender denne underlige kriblende følelse i kroppen ...
Sonja og Tove er begge 75 år – Sonjas hud er smukkere end Toves hud, der er rynket og furet.


Solkysten - Februar 2006
- ny klinik for massage og akupuntur
Ondt i ryggen er efterhånden en folkesygdom, men det bliver smerterne ikke mindre plagsomme af.
Du er til fødselsdag hos onkel Svend – han bliver 75 år. Du sidder og taler med ham, og lige pludselig opdager du, at han fuldstændig har misforstået dig.
En fortvivlet mor kom med sin 12-årige søn, der var overvægtig, hyperaktiv og konstant lavede ballade i skolen, når han da ikke lå syg med hyppige forkølelser eller mavepine.
Det sidste halve års beslutninger fra Málagas præsident og direktør viser med al tydelighed at det er blandt dem, en udskiftning bør foretages.
Ledelsen i Real Madrid har de seneste år satset mere på salg af ”brand’et” Real Madrid over hele verden, end at hente succes på fodboldbanen.
Navnet er Xanit og det ligger i Benalmádena, men ambitionerne rækker noget længere, for Xanit vil tiltrække patienter fra hele Europa.
Dyrker du for lidt motion i hverdagen? Lider du af ondt i ryggen, andre fysiske problemer, eller trænger du til afslappende massage eller zoneterapi?
Kender du det .... man står og taler med en person, som pludselig er rykket alt for tæt på og uden at tænke over det bryder dit usynlige ”behageligheds-skjold” ...
Solkysten - Januar 2006
Der er kaffe på kanden og danske småkager på sygeplejerske Kirsten Sonnes havebord ....
- hvordan klarer jeg smerterne?
For knap halvandet år siden startede Ingelise Jørgensen sin mobile høreklinik som en del af firmaet ”Tele-cpu”, der drives af hendes mand, Kim Jørgensen, der beskæftiger sig med at skaffe folk i bjergene radio-internet.
”Jeg har været overvægtig i 25 år, har prøvet alt, men kan ikke gå ned i vægt,” sagde en dame først i 60’erne, der i efteråret søgte optagelse på et af vores gratis slankeseminarer.
Så er år 2006 lige startet. Tværsummen af 2006 er 8 og lige så sikkert som et 8 tal består af 2 cirkler ....
Flere og flere ældre nyder – heldigvis da – godt af et aktivt seniorliv med masser af sport.


Spanien 2006
Betiina Larsen er fysioterapeut i Spanien
El Parque de la Paloma ("Due-Parken") er en smuk park med søer og springvand
Januar 2005
Læge fra Herning med klinik i Fuengirola implanterer guld hos folk med slidgigt og rygsmerter
Tandlæge Peter Broberg har 1.500 skandinaver i sit kunderegister, heraf halvdelen turister
Oktober 2004
Hvordan kan vi sænke vores kolesterol med færre bivirkninger?
Hudpleje i bred forstand er, hvad Nasari Beauty Center, beliggende i Urbanisacion La Carolina nogenlunde midtvejs mellem Marbella centrum og Puerto Banus, tilbyder
Juli 2004
For omkring otte år siden havde optiker Claus Bentkjær valget mellem at handle med briller i det nye Frederiksbergcenter eller på Costa del Sol. Gæt hvad han valgte.
Armsved kan undgås, uden hudirritation
....med én påsmøring om dagen – og alligevel solbrun
Ingrid Suhr er afspændingspædagog og giver bl. a. behandlinger mod allergi - og derudover sælger hun vitaminer i lange baner
Eksperten på forbedret hørelse er Jørgen Laurberg (69), der har beskæftiget sig med folks høreproblemer i en menneskealder.


April 2004
Finn Clausen var chefoptiker hos Synoptik i Danmark, inden han i 1989 etablerede sig i Fuengirola
Europæiske Rejseforsikring har forbedret sin Internationale Sygesikring med en række nye løsninger og dækninger, som i højere grad kan tilpasses den enkeltes ønsker og behov
Kirsten Sonne (f. 1943), dansk sygeplejerske, kom til Spanien i 1990 og har i mere end 10 år tilbudt hjemmehjælp henholdsvis hjemmesygepleje til ældre danskere og andre udlændinge, først og fremmest skandinaver, på Costa del Sol.
At man ikke bør drikke vand direkte fra vandhanen, er en velkendt sag i Spanien.
Januar 2004
I de fleste danske køkkener har husmoderen en flaske olivenolie. Men det er kun i de færreste hjem, man også har frugten oliven.


Guide
Apotekerne i Spanien er privatejede og ligger ofte tæt på hinanden i byerne. De normale åbningstider er fra 9.30 – 13.30 og igen fra 16.30 – 19.30. Søndage lukket. Der findes dog altid et vagtapotek i hver kommune
Vi har nok allesammen en fornemmelse af, at det er både godt og sundt at være ude om sommeren. Det er det også - med måde.
om rejsende ved man sjældent noget om drikkevandet på opholdsstedet. Udenfor de industrialiserede lande er kvaliteten af drikkevandet ofte usikker.
Ved at tage et lille rejseapotek med hjemmefra kan du gøre meget for at undgå, at rejsen bliver en kedelig oplevelse.
For at sikre en så vellykket rejse som muligt, er der en lang række overvejelser man bør foretage, inden man kan læne sig tilbage i flysædet.
Omtrent hver tredje dansker har en sart hudtype med øget risiko for at blive skoldet i solen - og solskoldning øger risikoen for hudkræft.
Info om vaccination og malaria til din rejse
Vaccination og malaria er vigtig ved rejse til eksotiske lande, fx Thailand. Søg selv eller spørg lægen.

Tilmeld nyhedsbrev

Solkystens Golf Service


Sydspanien.dk
Fakta om Spanien
Real Estate | Rentals | Rejseoversigten - Spanien | Rejs-Med.dk til Spanien | Klikket.dk om Spanien | Billig-Flybillet.dk | Flybilletter til Spanien | Flyrejser - Andre lande | Boliger | Bolig | Billeje Malaga