Alt om Costa del Sol i Sydspanien
Sydspanien.dk

Malaga webcam
Malaga Webcam

Sydspanien.dk kan du læse alt om Costa del Sol - Andalusiens sydlige del.
Redaktionelt
Spanien 2012
Vinteren i Marbella er ikke så slem. Faktisk er det normalt 15 - 20 grader og en let brise. Billedet her er fra januar måned
De spanske helligdage er opdelt efter nationale helligdage, regionale helligdage og lokale spanske helligdage. Her har du de relevante helligdage for Fuengirola på Costa del Sol
Livet i Spanien starter først omkring den 10. januar. Spanierne er gode til at holde fri, og julen varer noget længere end i Danmark
Marbella har lækre strande, der går helt fra Puerto Banus og ind til byen, og igen på den anden side af havnen, og det nyder både spanierene og turisterne
Halvdelen af provinsens 101 kommuner renser ikke spildevand. Værst ser det ud øst for Malaga i Axarquia samt indlands i Guadalhorcedalen
Urbanisationen "Skol" i Marbella set fra landsiden
Kort over Spanien
Hvordan forestiller du dig en rigtig hyggelig andalusisk landsby?
Spanien 2010
David Villa er Spaniens store spiller i VM 2010, han har en flot karriere bag sig og en imponerende række mål. David Villa har spillet i 5 år i Spanien for Valencia FC og skifter til Barcelona efter VM2010
Området ved El Higueron er under udvikling. Det bliver et eksklusivt område med mange grønne arealer, smuk udsigt fra alle boliger og en "country club" med stor indendørs pool
David Villa sikrede det afgørende mål i en dramatisk kamp mod Paraguay
La Herradura er et lille eksklusivt område mellem Nerja og Almuñecar, beliggende øst for Malaga: Området er også kendt som Costa Tropical
Vejret i Marbella er normalt bedre end andre steder på Costa del Sol. Marbella ligger afskærmet fra det meste uvejr og regn pga. "La Concha", også kaldet Marbellabjerget.
Marbellas strandstole er udskiftet med helt nye, og de koster € 6 - 9 for en dag. Restauranter er åbne, der grilles på stranden og tjenerne står klar...
Michael Laudrup tog på ferie, uden at have underskrevet kontrakt med den spanske klub Getafe.
Sierrezuela er en prestigiøs og luksuriøs urbanisation kun 5 minutters kørsel fra Fuengirola og Mijas livlige bycentrum.
Hvordan er vejret i Spanien? - Det er godt vejr i Spanien! Hele sommeren kan man være ret sikker på at solen skinner


Spanien 2009
Buenavista ligger i nogle smukke omgivelse opad Mijasbjerget på vej fra Benalmadena til Mijas Pueblo
I disse krisetider tænker vi alle over alternative måder at spare penge på og når ferien skal bestilles er det ingen undtagelse
Fru Muñoz er en ledende konservativ politiker på Costa del Sol, og hun er også borgmester i Marbella
Nerja har meget at byde på for for folk med hus eller lejlighed i Nerja, uanset om det er en feriebolig eller permanent bolig man har i Nerja.
Den nye park i Mijas som er blevet opkaldt Campanales åbnede i sidste uge i Las Lagunas
Stor terrasse, pool og havudsigt er der altid købere til
Solúcar Energia SA i Sevilla har opført verdens største solfanger af sin art.
Torreblanca er en af de veletablerede og modne urbanisationer i Fuengirola
Spanien 2008
I det super-eksklusive hotel Puente Romano kommer Saxo Banks ene stifter Lars Seier Christensen og cheføkonom Steen Jakobsen og holder foredrag om virksomheden og de økonomiske markeder.
Som en ekstra bonus kommer Bjarne Riis og foræller om opbygningen af holdet, der nu kører Vuelta España
Fotograf Kim Skovsby har udviklet et skoleprogram interaktiv undervisning i digital fotografering
Velkommen til Gran Hotel Guadalpin Marbella Spa, et fem stjernet hotel, hvor kvalitet, eksklusivitet og luksus leveres til dig af et professionelt team
Mere en 1000 eksperter inden for IT verden samles i Malaga for at deltage i konference i maj 2007
Comunica er en dynamisk og nytænkende sprogkonsulentvirksomhed, der har specialiseret sig inden for relationen mellem dansk og spansk sprog og kultur.
Peter Brixtoftes ejendomseventyr med salg af boliger i Tykiet er slut
Med typisk spansk uklarhed, om hvem der kan give tilladelse til hvad, dyrkes der jordbær i et område, der ikke kan bære vandforbruget. Vandet skader nationalparken Coto Doñana, der er på UNESCOs liste over verdens kulturarv.
Solkysten - November 2007
Elvis nære ven og korsanger Shaun Nielsen fortæller om minderne. På Solkystens årsfest synger han duet med Mike Andersen.
Unge under 35 år, der bor i lejebolig, har fået mulighed for at få dækket op til 40 pct. af huslejen.
En arkitekttegnet bolig med havet og den forunderlige klithede som nabo og med plads til fritid og arbejdsliv er blevet en stor, dansk succes.
Kazzi i Arroyo de la Miel er blevet til meget mere end en frisørsalon.
For fjerde gang skal Årets Buket uddeles, og som altid på denne årstid beder vi læserne indstille kandidater til Solkystens ærespris.
Indvandrerne er netop kommet til at udgøre ti pct. af landets befolkning på 45 mio. personer.
IKEA er kommet til Málaga. Indtil 2015 skal der indvies tre butikker årligt i Spanien. Allerede inden åbningen den 30. oktober havde en stor del af Málaga stiftet bekendtskab med IKEA. Der var 25.000 ansøgere til jobbene i den nye møbelbutik nær lufthavnen.
BoConcept ser store muligheder i Málaga. Den første butik åbner i december, og flere er på vej
La Giralda blev bygget af almohaderne, grundlæggere af et stort imperium og uforsonlige i religiøse anliggender.
”En folkeafstemning er ikke mulig, og den vil ikke finde sted.”
Kom ikke og sig, at der ikke sker noget i den danske koloni på Costa del Sol! Knap har vi fået ryddet op efter Thomas Helmig koncerten på Castillo Sohail, før vi inviterer til Solkystens årsfest 07.
Der er massevis af danske, norske og svenske klubber på Costa del Sol, men ingen skandinavisk klub –
Farverne grå, lilla og marineblå sætter sit præg på årets nyeste kollektioner hos Boutique Victoria.
Invita i La Cala udvider medarbejderstablen med svenske Agneta Grill, der er uddannet indretningsarkitek og dekoratør.
60-årige Linda Cortzen fortæller hvordan hun trods en mere end almindelig mængde modgang, sorger og bekymringer stadig er i live ... og stadig deltager aktivt i livet.
Costa del Sols borgmestre får en tilsynsmand, fordi autonomregeringen ikke vil risikere et nyt Marbella.
Den spanske kyst fra Cádiz til Barcelona er fyldt med skibsvrag, som ikke kun har arkæologisk interesse.
Har du et praktisk problem i din spanske hverdag? Send os et par linier, så forsøger vi at skaffe svar!
Og det skete torsdag den 11. oktober 2007, da skatteminister Kristian Jensen fremsatte lovforslag L 24, der vil give regeringen bemyndigelse til at opsige skatteaftalerne mellem Danmark og henholdsvis Frankrig og Spanien.
En veloplagt Thomas Helmig og band gjorde alt for at give publikum valuta for pengene lørdag den 29. september på Castillo Sohail.
Det er italiensk design af mærket Phard - en af italiens største producenter af ung mode og tilbehør.
Optica Laza er kommet til Fuengirola.
Tørken varer ved – det er officielt, selv om det kan lyde sært i den nuværende situation, hvor der har været oversvømmelsesskader flere steder i Málaga-provinsen ...
Ida Willadsen, stifter og leder af sprogskolen Malaca Instituto i Málaga, er blevet hædret med LTM Star Awards 2007...


Solkysten - Oktober 2007
Da Maria Suhr-Jessen mødte op til reception i BHF Banks nye lokaler i Fuengirola i februar, var det som ganske almindelig gæst.
Da de fleste læsere sikkert kender Ronda, er det er nemt og hurtigt at beskrive Cuenca som noget i samme stil, blot tre gange så stor og tre gange så storslået.
Øverst på den stejle hovedgade ligger der en tung, lidt trist bygning. Efter mørkets frembrud er den vanskelig at overse, når silhouetten tegner sig mod nattehimlen over Cuenca.
Når du kommer fra Málaga, går turen til Cuenca gennem Don Quijotes land. Endeløse sletter, hvor ridderen af den bedrøvelige skikkelse engang tegnede sin silhouet mod Castilla-La Manchas fjerne horisont.
Der blev festet og danset til ud på de små timer en november-aften sidste år. Anledningen var Solkystens 25 års jubilæumsfest.
Advokatkontoret.es er et nyt advokatfirma med kendte ansigter, på Avda. Clemente Diaz Ruiz 41 i Fuengirolas centrum.
43-årige Jette Holten kom ind til Sisse og Benny i Salon Mazzu for at blive klippet, men de fik overtalt hende til at vente en uge og medvirke i TrendZ i stedet for.
Krydstogtskibet Silver Cloud lagde i den forgangne måned til i Málaga Havn.
Andalusiens storbyer er slet ikke cyklistvenlige, men omsider begynder trafikplanlæggerne at tage den grønne nærtrafik alvorligt.
Parret bag møbelforretningen, Lotte Stackelies og Lars Sørensen fortæller at flere af deres medarbejdere har været med fra starten.
Den ulmende utilfredshed i socialisternes rækker har fået et ansigt og et parti at samles om.
Hvis du i løbet af oktober passerer Plaza de la Hispanidad i Fuengirola, vil du se en stor lyserød sløjfe i vinduet hos Mette Moeslunds Hair, Nails & Make Up klinik...
Med virkning fra 1. juli i år er Senior Client Advisor Tobias Heyden udnævnt som ny direktør for Arnbaeck Remo Troen & Partners’ aktiviteter i Spanien.
Hvor er det altså nemt, når vi finder ud af at vi skal have telefon eller internet, at sætte os i forbindelse med en af alle de udbydere, der findes på markedet.
Jeg blev noget forbavset, da Mette Moeslund i sin frisørsalon fortalte mig, at det i dag er cirka hver tiende kvinde, der i løbet af sin liv bliver ramt af brystkræft.
NYT ANSIGT HOS UNIOPTICA
Har du et praktisk problem i din spanske hverdag? Send os et par linier, så forsøger vi at skaffe svar!
Solkysten - September 2007
Der skrives endnu et kapitel til den danske Costa del Sol-historie når Thomas Helmig og hans ni mand store band gæster kysten den sidste lørdag i måneden.
Den moderne boligdrøm, som forener natur med funktionalitet, smuk arkitektur og central placering bliver en realitet.
”Du kan godt glemme at sælge Vero Moda til Andalusien. Det er et bondesamfund. De er 30 år bagefter. Desuden er du udlænding du skal ikke tro, du kan komme her og lære dem noget om mode”... Dette var nogle af de meldinger, Benedicte fik med på vejen fra velmenende folk i branchen,
Danmark har ligesom de øvrige medlemmer af EU forpligtiget sig til stedse at søge en harmonisering af love og forordninger.
Vicki Vibe Andersen fra Hjørring har bedt os om hjælp til at finde sin gode ungdomsven.
Fem dages renovationsstrejke ødelagde ferien for mange af Almuñecars gæster.
Som jeg skrev i Solkystens juli nummer, kan det være en meget ulige kamp at vinde over skattevæsenet.
- Hvordan skal jeg forklare min søn, at han er blevet fravalgt og ikke kan komme i samme skole som sine kammarater?
Jerez de la Frontera dufter af ”englenes tår” - vinen som langsomt fordamper fra de store vinfade i byens bodegaer.
De spændende ting i sherrydistriktet foregår ofte på små bodegaer som Rey Fernando de Castilla, der blev grundlagt med hensigt om at skabe Spaniens bedste brandy.
Pia Thordahl Vilykke har haft langt hår det meste af sit liv, men så tog hun på ferie på Costa del Sol og en, to, tre ... så lå alle de lyse lokker i en bunke på gulvet hos Salon Mazzu. - Det er helt okay, siger 27-årige Pia. – En gang imellem skal der ske noget nyt.
Bjerget over Mijas har tre grimme ar.
Den kommunale skøjteklub i Arroyo de la Miel gøres nu ansvarlig for tre dødsfald efter sommerens udbrud af legionærsyge.
Ina Lund er netop startet som piccoline/sekretær hos Lonnie Christiansen.
Har du et praktisk problem i din spanske hverdag? Send os et par linier, så forsøger vi at skaffe svar!
Vi har netop afsluttet en arvesag på kontoret, hvor begge forældre til vores klient ulykkeligvis døde lige efter hinanden.
Solkysten - August 2007
Efter ti år som Mijas’ borgmester var succesen steget Agustín Moreno til hovedet.
Med virkning fra tirsdag den 3. juli har staten betalt en kontant præmie på 2500 euro for et nyfødt barn eller et adoptivbarn.
Betegnelsen Costa Tropical er en forholdsvis ny opfindelse, men på kort tid er den blevet en eftertragtet kyststrækning for turister og andre ...
Den baskiske terrororganisation ETA planlægger i nærmeste fremtid et attentat ...
Op til parlamentsvalget næste forår har statsminister José Luis Rodríguez Zapatero ...
Dansk Dyreinstitut starter hundetræning i Spanien.
Tidligere byplanrådgiver Juan Antonio Roca var chef for en kriminel organisation, der udøvede den absolutte magt på rådhuset i Marbella.
Anette måtte lade ca. fem centimeter naturlige krøller falde for saksen, da hun satte sig i Salon Mazzus frisørstol, men det syntes hun var helt okay.
Træner Michael Laudrup og assistenten John Faxe Jensen er allerede i Madrid. Og Dennis Rommedahl?
”Vores mål er så hurtigt som muligt at afskaffe den juridiske usikkerhed, der er byens største problem,” ...
Den 27. juni 2007 har regeringspartierne, DF, RV, S og SF indgået en rammeaftale om den fremtidige pensionsbeskatning.
Salobreña var engang - som det meste af Spanien - besat og regeret af araberne gennem flere hundrede år, indtil de kristne generobrede byen i 1489.
Går interessen i retning af en nærmere udforskning af Salobreña på Costa Tropical i Granadaprovinsen, er hostal San Juan en fin overnatningsmulighed.
Statsadvokaten vurderer, at der bør rejses tiltale mod det ansvarlige firma for vedligeholdelsen af ”Club Municipal de Hielo” i Arroyo de la Miel,...
Har du et praktisk problem i din spanske hverdag? Send os et par linier, så forsøger vi at skaffe svar!
Når solen står højest på himlen, temperaturen passerer de 35 graden, bybilledet er præget af os fra højsæsonens trafikkaos, og der knap er én kvadratmeter ledig plads på kystens strande ...
Takket være edb-samkøring vil skattevæsenet inden årets udgang få besked med det samme, når der handles ejendom i Spanien.
Solkysten - Juli 2007
Da Sissel Urhskov for to år siden sad i en bil med sin daværende kæreste og en ven gik snakken om vand.
54-årige Ulla Lise er nybagt Costa del Sol beboer ... frisk importeret fra København.
Britta og Poul Erik Andersen har boet på kysten siden 1970. De var med, da det første spadestik blev taget til Tivoli World.
Oppe på toppen af Benalmádenas Calamorro-bjerg ligger der en børnehave.
Igennem mine mange år som rådgiver i skattespørgsmål, især spørgsmål om skattepligt, er der et stadig tilbagevendende problem, ...
Gennem 17 år har Pernille Pleidrup arbejdet inden for ejendomsbranchen på Costa del Sol ...
Når man køber en ny bolig, og der efter et par dage, nogle uger eller måneder pludselig forekommer fugtpletter, sprækker i loftet, gulve der rejser sig etc. melder spørgsmålet sig:
Det er ikke til beskrive. Og det er heller ikke til at forklare...
For et år siden - faktisk Sankt Hans Aften - holdt advokatkontoret León & Christiansen indvielsesfest i deres nye lokaler.
Danskere der overvejer at belåne deres ejendom i Spanien har nu fået nye muligheder.
Magasinet Solkystens ”barn” Radio Solkysten er blevet fem måneder, ...
I Grazalema kan bilisten ikke komme dybere ind i bjergene. Landsbyen hænger på en høj terrasse under endnu højere tinder, hvor der kun er adgang til fods.
Har du et praktisk problem i din spanske hverdag? Send os et par linier, så forsøger vi at skaffe svar!
Fuengirola, Málaga, Nerja, Torremolinos:
Som et trist apropos til de mange år, Marbellas borgere var om at vågne op,...
Solkysten - Juni 2007
”Hvor længe kan det vare ved?” har folk spurgt i de sidste ni år, hvor boligpriserne voksede med i gennemsnit 15 pct. om året.
Ved et tilfælde faldt jeg forleden over en engelsksproget udgave af Lonely Planet guiden, udgave 1996. Af nysgerrighed slår jeg op under Málaga for at se ...
Så skulle der endelig være en mulighed for, at kvinder og mænd fremover bliver behandlet ens i det spanske system, men selvom man har ligestilling i mange andre europæiske lande, ...
I dagens Danmark er man skyldig, indtil det modsatte er bevist
Málagas største og berømteste park blev indviet i 1897, og op til sommeren blev den genindviet efter en total istandsættelse.
Fra biblen kender de fleste profeten Jonas, der flygter for at undgå et ubehageligt hverv, Herren har pålagt ham.
Med en klar filosofi om at ”there is only one original” drømmer tusindvis af motorcykelentusiaster om er erhverve sig en Harley Davidson motorcykel.
Det milde sydspanske klima og varierende landskab er ideelt for motorcykeleuntusiaster. Vi foreslår følgende søndagstur.
Har du et praktisk problem i din spanske hverdag? Send os et par linier, så forsøger vi at skaffe svar!
Frisør Benny Christensen er i fuld gang med at klippe en kunde. Han siger et eller andet til hende – og hun bryder ud i en skøn og smittende, ru latter.


Solkysten - Maj 2007
Hvis du helt selv kunne vælge mellem alle de danske og udenlandske tv-stationer - hvilke kanaler ville du så allerhelst se?
I slutningen af marts fejrede det skandinaviske plejehjem, Casa Klein i Vélez-Málaga, fem års fødselsdag.
Du kan finde dem i Odense, København, Middelfart, Berlin, Paris - og i Torre del Mar og Nerja øst for Málaga.
På kontoret bliver vi ofte spurgt hvad man gør, når en af vore kære dør. Sjovt nok har danskere mange gange den opfattelse, at man bare kan lade være med at gøre noget, når f.eks. den ene ægtefælle dør.
Spanske skattepligtige skal indgive deres selvangivelse af indkomst og formue i maj og juni, idet sidste frist for betaling af disse skatter er den 30. juni.
Det er mere end to år siden Muebles Dinamarca slog dørerne op på Avenida de Andalucia i Torre del Mar, ...
Den 4. april åbnede det danskejede firma ”Técnicas Maro” dørerne til deres nyrenoverede kontorlokaler ...
Den 28. marts sagde vi farvel til det kendte residencia-kort, som fremover erstattes af et "residencia-certifikat".
Lørdag den 14. april holdt der en funklende rød Ferrari udenfor Invita Cocinas y Baños ved Algarrobo Costa.
Europæiske børn får nemmere skolefiasko på Costa del Sol end børn fra den tredje verden. Det har meget at gøre med børnenes attitude til det nye land, siger Joaquín Perea fra det andalusiske undervisningsministeriums delegation i Málaga.
For syv år siden startede Jensen Localization som et lille tomandsfirma i Holland.
Kan du li’ heste, sherry og flamenco, så er byfesten i Jerez de la Frontera det rigtige valg. Uden disse tre bestanddele ville Andalusien have været noget helt andet.
Ligesom New Orleans har negrene, har Jerez sigøjnerne. De gamle slaver skabte jazzen, og hønsetyvene - eller hvad de var - gav os flamencoen.
Line havde aldrig rejst alene før i sit liv, da hun ankom til Sydspanien sidst i januar måned.
Den 9. april blev der budt velkommen til kosmetolog og tandbleger Mireille.
Den 20. april inviterede AudioMas til Grand Opening på deres nye klinik i Marbella.
SuMobel har netop doneret for 9.000 euro møbler til to nye børnehjem i Málaga.
Det startede bare sådan lidt "for sjov": Lonnie Christiansen fra advokatkontoret León & Christiansen legede med tanken om at få Danmarks for tiden mest omtalte og bedst sælgende musiker, Thomas Helmig, til Costa del Sol for at gi’ koncert.
Har du et praktisk problem i din spanske hverdag? Send os et par linier, så forsøger vi at skaffe svar!
Valgaftenen søndag den 27. maj vil alle de landsdækkende tv-kanaler zoome ind på Ali Babas hule – rådhuset i Marbella ...
For to år siden arbejdede Juan Carlos García som vintjener i broderens restaurant i Torremolinos.
For mange fastboende danskere på Costa del Sol er Anne Bjerngaard først og fremmest en behagelig - og populær - stemme i æteren.
Budskabet er vist efterhånden gået op for de fleste, men det skader jo aldrig at gentage det en ekstra gang:


Solkysten - April 2007
AudioMas, som er en del af Dansk HøreCenter, har haft klinik i Fuengirola i halvandet år, og det er gået godt.
En større kundegruppe kræver mere plads.
Der har sikkert været en og anden, der rystede skeptisk på hovedet, da forretningscenteret Centro Plaza åbnede i 1991.
I dag har danskerne på kysten mulighed for at få DR tv. Og det er så dét. Men prøv at forestille dig, at du kunne modtage flere af de skandinaviske kanaler, som folk hjemme i Skandinavien kan.
Og især, når det er en helt principiel sag, der har varet 6-7 år, inden Østre Landsret gav min klient medhold!
I Córdoba finder turisterne straks katedral-moskeen. Den enorme kasse optager et par hektarer af centrum og gør det umuligt at overse to religioner, to kulturer som satte præg på byen og Spanien.
Endelig blev det forår. De lyse tider og milde nætter er tilbage påny. Og giver løfter om endnu bedre tider; sommeren. Vi er i fuld gang med årets bedste tid.
Der er desværre altid en risiko for at blive involveret i en trafikulykke, og så er det vigtigt at vide hvorledes man skal håndtere sagen.
Regeringen holdt kun få dage til presset.
- Jeg forstår altså ikke så godt dansk, siger Loora Andersen og smiler sky til de mange folk i Salon Mazzu. Og det er der en forklaring på;
Det kommer næppe som en overraskelse for mange, at man i Danmark bruger betydeligt flere penge til sundhedsudgifter, end man gør i Spanien.


Solkysten - Marts 2007
- Jeg vidste allerede som ganske ung, at jeg ville være enten smykkedesigner eller arkitekt, fortæller Bettina, - og i første omgang blev det altså arkitekturen, der løb af med sejren.
Det er ikke bare et spørgsmål om at booke en flybillet, når Jette og Claus drager sydover om efteråret; der er nemlig én ting, Jette altid har med sig, uanset om adressen hedder Danmark eller Spanien; ...
Moderne radio er et computerprogram.
Det er ikke nemt at gætte, men for 150 år siden var Costa del Sol Spaniens Ruhr-distrikt. ”Sandsynligvis bemærker en udlænding straks ved ankomsten, at han har lagt Spanien bag sig.
Hvad gør man hvis man er så uheldig at blive stoppet af færdselspolitiet? Først og fremmest skal man samarbejde.
Skatteminister Kristian Jensen bekræfter i et brev, at Danmark vil søge dobbeltbeskatningsaftalen med Spanien ændret, så både private og sociale pensioner kan beskattes i Danmark.
I februar-nummeret af Solkysten kunne du læse om en gruppe initiativrige danskere på kysten, der har valgt ikke at sidde passive hen, mens de danske myndigheder forsøger at afskaffe den ...
I øjeblikket foregår der en ret ophedet diskussion mellem de store banker i Danmark om, hvad man som bank kan tillade sig at rådgive om.
Har du et praktisk problem i din spanske hverdag? Send os et par linier, så forsøger vi at skaffe svar!
Man kan sagtens have udlængsel og hjemve på én gang - og det er sikkert de færreste danskere på kysten, der helt kan sige sig fri for ind imellem at få det dér stik i hjertet, når hjemveen trænger sig på.


Solkysten - Februar 2007
De danske skattemyndigheder har gennem en årrække forsøgt at ændre den gældende dobbeltbeskatningsaftale med Spanien.
Jeg er blevet opfordret til at komme med mine bemærkninger til dette emne, da en gruppe danskere på Solkysten har planer om at etablere en forening, der skal have til formål at være kontaktorgan til de spanske myndigheder.
Fra og med den 1. december 2006 er der sket en del vigtige ændringer i forbindelse med skødeskrivning i håbet om at man kan forebygge den stadigt voksende økonomiske kriminalitet i Spanien.
Samme dag som dette nummer af Solkysten er på gaden, går familiens nye medlem Radio Solkysten i æteren med to timers daglig frokostradio.
”En smuk eksotisk plante der aldrig slog varig rod i jorden den havde forskønnet,” skrev Washington Irving.
Badminton er en marginalsport i Spanien, men ikke i Benalmádena, som har en af landets førende klubber.
For det tilfældes skyld, at Marbellas borgere ikke har taget ved lære endnu, får de en ny chance for at dumme sig til maj, hvor borgerlisten Causa Ciudadana overvejer at fiske i rørte vande ved byrådsvalget.
En stor del af fornøjelsen ved at dyrke en have er at planlægge den, så den med tiden passer til dit temperament og dine behov.
Man kan vanskeligt hævde, sporvognens comeback i Costa del Sols bytrafik har været vellykket.
En provokerende overskrift, ikke sandt? Men de spørgsmål, som ingen tør stille, er jo:
Cudeca har specialiseret sig i at tilbyde pleje og omsorg for uhelbredeligt syge kræftpatienter i Málagaprovinsen, fra Estepona til Nerja.
Har du et praktisk problem i din spanske hverdag? Send os et par linier, så forsøger vi at skaffe svar!
Fra februar kan alle erhvervsaktive udlændinge i Torrox deltage i et gratis spanskkursus.
Selv om man er 23 år, behøver man ikke at være begejstret for alle de nye trends, der er i tiden. Og det er ellers ikke, fordi Kasper Rasmussen ellers har været bange for at kaste sig ud i nye ting.
Solkysten - Januar 2007
Når man i Spanien har købt en lejlighed “på planerne”, som det hedder – eller i det hele taget, før der er taget skøde første gang, så har man som regel altid en kontrakt på købet.
Jernbanelinien til AVE (højhastighedstoget) nåede i december til Málaga-provinsen, nærmere betegnet Antequera, hvor statsminister José Luis Rodríguez Zapatero indviede byens nye togstation Santa Ana.
- Åh, jeg trænger skrækkeligt til at blive klippet! Birthe Madsen glæder sig tydeligvis til at lade frisør og stylist Sisse Christensen, Mazzu, gøre ting og sager ved hendes hår.
"Der var en gang en lille plet jord ude på landet - midt mellem Fuengirola og Mijas. Så kom der en driftig og fremsynet dansker forbi, købte jorden og åbnede et indkøbscenter.
Abonnenter på DR Sydeuropa skal være opmærksomme på at kortafgiften for 2007 forfalder til betaling den 15. januar.
Den 16. december landede det første rutefly fra Madrid i Gibraltars lufthavn.
I efteråret 2005 trådte en ny aktør ind på biludlejningsmarkedet, da First Car Group S.A. med direktør Thomas With, 32 år, i spidsen opkøbte tre af de mest kendte skandinaviske biludlejningsvirksomheder på Costa del Sol
Syv år efter drabet på den unge Rocío Wanninkhof i Mijas blev englænderen Tony King dømt for drabet, men dommen har rejst ny tvivl om nævningedomstolenes værdi i spansk retsvæsen ...
Merete Maria Bjørnved blev kaldt “Guggi”, da hun var barn. Det er ungarsk og betyder ”lille dukke”. Meretes far er fra Ungarn ...
Spanien er fortsat i søgelyset hos Bin Ladens islamiske terroristorganisation Al Qaida.
I de senere år, og især siden september 2005, er det blevet mere og mere vigtigt at få slået fast, hvilket formål man har erhvervet en ejendom til, hvis man ønsker at sælge den skattefrit eller som pensionist emigrere til udlandet, mens man beholder sommerhuset i Danmark.
Har du et praktisk problem i din spanske hverdag? Send os et par linier, så forsøger vi at skaffe svar!
I løbet af i år vil spanieren formodentlig overhale EU-borgeren, når det gælder et af nationaløkonomiens nøgletal: indkomsten pr. indbygger.
Der florerer mange historier om Acebuchal. Den historie, der oftest fortælles er at det var der modstandsbevægelsen, der kæmpede mod Franco, gemte sig, og at de der undslap med livet i behold, blev jaget ud af byen af Francos mænd.
”Ronda er altid blevet anset for tyrefægtningens vugge. Her leger børnene tyrefægtere, ligesom de leger soldater hjemme hos os,” skrev en fransk besøgende i 1862.
Amerikanerne siger "When the going gets tough - the tough gets going". Og det kan vel frit oversættes til: "Når det hele bliver sejt, så rykker de seje."
Solkysten - December 2006
På landevejen fra Coín til Ronda er der en bivej som ender blindt efter tre km. For enden af den befinder man sig i hjertet af naturparken Sierra de las Nieves, står der på skiltet, som i kommunens navn byder velkommen til Tolox.
Fredsprocessen i Baskerlandet er i alvorlig fare, indrømmer regeringen efter den nationalmarxistiske terroristorganisation ETA’s seneste provokationer.
I mange tilfælde kan borgerne - og dermed også vores klienter- føle at de er blevet tilsidesat eller ikke har fået den rette behandling af ovenstående instanser.
Normalt er kosmetolog Danijella Stojanovic med, når Solkysten laver TrendZ. Hun lægger en flot makeup og giver gode råd om valg af farver, der fremhæver – eller skjuler.
Nu er det på tide, at nogen tager bladet fra munden og siger fra over for de mennesker, der medvirker aktivt til at give danske erhvervsfolk på Costa del Sol et blakket rygte!
At aflive et husdyr uden en rimelig begrundelse skal straffes med fængsel i tre til seks måneder, foreslår statsadvokaten for miljøanliggender.
Costa del Sol kaldes Costa del Crime (Forbryderkysten) i engelsk tabloid-presse.
Hvis du stadig boede i Danmark ville du have modtaget julekataloger i overflod siden starten af oktober, og alle medier ville have bragt julestof i flere måneder, så det næsten ville stå dig ud af ørerne...
Der findes mere end 100 nationaliteter på Costa del Sol. Det betyder at mange mennesker lever i blandede parforhold og ægteskaber.
Historien om verdens ældste kongeslot starter i 844 med et besøg som kong Horiks danske vikinger aflagde i Sevilla. Bagefter måtte indbyggerne i gang med en temmelig tvungen byrenovering.
Marbella er på vej ud af krisen efter at være sluppet af med GIL-regimet.
Det svære ved Årets Buket er at der kun er én. Hvert år forbigås flere af læsernes kandidater uretfærdigt, men ved denne lejlighed har redaktionen i det mindste fordelt blomsterne på mange fortjenstfulde hænder.
Hvis vi nu siger ”You Aint Nothin’ But a Hound Dog” eller “Love Me Tender”, så er der mere end 700 danskere på kysten, der er helt med på, hvad vi hentyder til.
Har du et praktisk problem i din spanske hverdag? Send os et par linier, så forsøger vi at skaffe svar!
Jeg har flere gange skrevet om den ændrede retstilstand (senest i Solkysten i maj). Det drejer sig om pensionisters ret til at anvende deres sommerhus hele året i henhold til planloven.
Det blæste i Caleta de Vélez, da Muebles Pyramides fejrede syv års fødselsdag den 27. oktober.
- Her har jeg det jo som blommen i et æg! Jeg har problemer med ryggen, og det virker altså befordrende at være her. Og så føler jeg mig ikke alene.


Solkysten - November 2006
Der er stadig mere end et halvt år til det spanske byrådsvalg den 27. maj næste år, men det er på tide at tænke på formaliteterne, hvis man vil optages på valglisten.
Vi har allerede på nuværende tidspunkt skrevet mange artikler om ejendomshandler, og det er ikke nogen underdrivelse at sige, at der kan skrives bøger om det.
Natten mellem den 16. og 17. juni i år blev Grete Byrjalsens hus ramt af et stenskred. En flere hundrede år maurisk vandkanal stoppede til på skrænten ovenover Gretes hus.
Englændernes erobring af Gibraltar var kronen på en fiasko. I 1704 var admiral Rookes flåde først blevet slået tilbage ved Cádiz og siden ved Barcelona.
En dansk provinskirke en søndag formiddag kan være en ensom oplevelse for præsten, der ofte kan stå og kigge ned over de mere eller mindre tomme bænkerækker.
Der er sket flere ting, der ændrer behandlingen af skattesager i fremtiden; om det er gode eller dårlige ændringer, kan kun fremtiden vise.
En venskabskamp mellem de regionale fodboldhold fra Katalonien og Baskerlandet udviklede sig til en kæmpedemonstration for uafhængighed på Camp Nou stadion i Barcelona, hvor tilskuerne heppede lige så meget på ETA som på fodboldspillerne.
Når man skifter et job som salgsassistent i Q8 i Kolding og et etableret liv med tag over hovedet ud med en campingvogn i Mijas, så er man åben for nye udfordringer.


Solkysten - Oktober 2006
Al-Andalus er - som ethvert andalusisk skolebarn ved - navnet på det landområde på den iberiske halvø, som maurerne indtog for godt 1000 år siden.
Er du gammel nok til at huske Elvis Presley, så har du også et forhold til ham. Og uanset om du har elsket eller hadet hans stil, så er der ingen tvivl om, at du vil kunne nynne med på masser af hans hits.
Og det er da meget betryggende, hvis ellers nytiltrådte lektor i skatteret ved Aalborg Universitet, Margrethe Nørgaard kan overbevise os om, at hun er sin stilling værdig.
José Luis Rodríguez Zapatero blev statsminister ved et uheld.
Mange af dem ved det ikke, men norske Karin Elisabeth Hansen er den nye formand for beboerne i 13.000 hjem i 32 af Mijas’ store urbanización’er.
Der er nok ikke mange som ved, at en af Andalusiens otte provinshovedstæder skylder danskerne sin eksistens.
Har du et praktisk problem i din spanske hverdag? Send os et par linier, så forsøger vi at skaffe svar!
Ejeren af Pan y Pasteles 1 og 2, Anne-Mette Blunck, forekommer måske ikke som det mest naturlige valg til at blive en "ny kvinde", hvad angår hår, tøj, smykker, makeup, sko og tilbehør.
I de senere år er fænomenerne husspektakler, voldelige handlinger, etc. vokset, både når det gælder fysisk og psykisk vold indenfor parforholdet.
Solkysten - September 2006
Vand er vel bare noget der er der når man åbner for vandhanen – eller er det ?
Børnebidrag er det, som en far eller en mor betaler til sit barn, når han eller hun ikke har forældremyndigheden, og det gælder, hvadenten man har barnet i eller udenfor ægteskab og ikke bor med det.
Det startede i det små på bare 100 kvm i Los Boliches. Året var 1982, og iværksætteren Søren "Tandbørste" Sørensen solgte danske møbler sammen med sønnen Tom.
Spaniens videnskabskvinder (hvis dette er den politisk korrekte betegnelse) er vrede på regeringen. De vil ikke have positiv forskelsbehandling, men bedømmes på kvaliteten af deres arbejde.
En arbejdsulykke med dødeligt udfald kastede en mørk skygge over indvielsen af Málagas nyeste turistattraktion -
Det er tydeligvis en velklædt forretningskvinde, der suser ind ad døren til salon Mazzu i Fuengirola. Klassisk og nydelig med diskret makeup - sådan kender mange af ejendoms-kunderne i Calahonda Karina Karlsen.
Galicien var indtil august den grønneste og skovrigeste af Spaniens 17 autonomstater.
Alpujarra hænger på ydersiden af Sierra Nevada som en terrasse mod Middelhavet. Det er Granadas smukkeste bjerglandskab, og i tilgift får vi historien om maurernes svanesang i Andalusien.
Har du et praktisk problem i din spanske hverdag? Send os et par linier, så forsøger vi at skaffe svar!
Gunila Riemann Pedersen hed Gunhild, før hun flyttede til Torre del Mar fra Sønderborg i 1989. ”Gunhild” er næsten umuligt at udtale for spanierne, så derfor har hun tilpasset sit navn til spanske forhold.
Lige i periferien af bjerglandsbyen, Cómpeta, ligger Villa Aurora, som betyder morgenrøde. Fra stuen er der udsigt til den hvide mauriske landsby, der klatrer pittoresk op ad bjergsiden, ...


Solkysten - August 2006
Marbellas bestikkelige lokalpolitikere og embedsmænd er allerede dømt af den offentlige opinion. Der er flere nuancer i bedømmelsen af bygherrerne som sigtes for at have bestukket dem
Mennesket gav naturen en hånd med i El Chorro, og civilisationens indgriben har fremhævet landskabets skønhed
Fra 1. august stilles der nye og skrappere krav til fotoet på danske pas og kørekort.
Det drejer sig ikke om flysikkerheden, men den skattemæssige retssikkerhed ved at eje og anvende et fly erhvervsmæssigt.
Har du et praktisk problem i din spanske hverdag? Send os et par linier, så forsøger vi at skaffe svar!
I visse situationer siger man, at hvis ikke omverdenen skal handle på vores vegne, så er vi selv nødt til at tage hånd om tingene.
Thomas Schou lignede nærmest en surfer med sit flotte halvlange, brune hår. Men efter fire timer i stolen hos Sisse var Thomas forvandlet til en cool fyr med en smart, kort stålgrå frisure. Og Thomas er vild med sit nye look!
34-årige Caroline Krabbe lader os kigge med i bakspejlet på sine snart 25 år i Andalusien
Solkysten - Juli 2006
Liberty Seguros er et af ledende forsikringsselskaber i Spanien
Kysten nye timeshare-skandale har berørt 15.000 ofre fra mange europæiske lande, men især England, Tyskland og Belgien.
Tarifa er præget af beliggenheden som nærmeste nabo til Afrika. Geografisk nært, men kulturelt fjernt har forholdet altid været problematisk
Spaniens vugge ligger omblæst, men smukt på Bolonia-stranden
Den 7. juni var en mærkedag i Málagas historie. Arbejdet på den nye metro startede med det symbolske spadestik nær sportshallen Martín Carpena.
Om nogle år skal badegæsterne have Málaga-provinsens strande for sig selv.
Danske Keops er i her i sommer i fuld gang med at realisere en mere end seks år gammel drøm, når selskabet nu bygger 162 lejligheder på skrænten over Marina del Este mellem La Herradura og Almuñecar
De afrikanske lande benytter bådflygtningene til økonomisk afpresning af Spanien, der ønsker mere hjælp af det øvrige EU
En undersøgelsesdommer i Coín har forbudt 14 store byggeprojekter, hvoraf nogle allerede var i gang.
Et gammelt ordsprog siger, at hvis noget lyder for godt til at være sandt - så er det det sandsynligvis.
TV2 Sputnik af klar med en ny filmpremiere til de filmglade danskere på Costa del Sol.
Heidi Mørch, der sjældent bruger makeup – og som hader at shoppe - smed sine uundværlige jeans og blev stang-smart i nederdel.
Santiago er en tyksak på 2100 kilo (næsten fire tons hvis man regner træværket med).
"Dansk kvinde møder engelsk mand i Spanien".
Marbella kommune har brug for en økonomisk håndsrækning på 100 mio. euro for at holde hjulene i gang i de kommende 12 måneder.
Noget tyder på, at vi aldrig bliver færdige med dette emne; der bliver ved at komme nye oplysninger om diverse afgørelser, heldigvis af positiv karakter.
At sætte sin underskrift på et pantebrev kan nemt få os til at tænke, hvad nogle fejlagtigt også siger, at indtil vi har færdigbetalt det, så er vores ejendom ejet af banken.
Det nye klippekørekort tvinger dig til ekstra agtpågivenhed i trafikken, hvis du ikke vil op til en ny eksamen - på spansk!
Joakim Dohlmann er tiltrådt som ny repræsetationschef hos Sparbank Vest i Torre del Mar.
Har du et praktisk problem i din spanske hverdag? Send os et par linier, så forsøger vi at skaffe svar!
Flypassagererne mellem Spanien og Danmark har mærket følgerne af branchens stærke koncentration.
Christina og Tonny Arndt har hovederne fulde af ideer og projekter.
Solkysten - Juni 2006
Mange malagueños ved det ikke selv, så hvordan skulle udlændingene vide det... Men de bor i en herlig by, hvor det seneste årti har rettet op på det seneste århundredes forsømmelser.
Málaga har længe levet med ryggen til havet.
Junglen starter i Churriana, ti minutter fra Málagas lufthavn. Den blev indviet i fjor og hedder "Senda El Retiro".
Mario de la Torre har startet dyrlægepraksis i La Vinuela, men han kan snakke om meget andet end dyr.
Bopælspligt i helårsboliger er atter på dagsordenen. Enhedslisten vil have lavet loven om, så der ikke er helårsboliger uden bopælspligt.
Sporty men pæn. Sådan karakteriserede Petra Hedegaard sig selv - men det var inden Benny fra Mazzu og Sisse fra Boutique Viggo forvandlede hende til en farverig mode-diva.
En retssag ved de overbelastede spanske domstole kan tage årevis og være en hård belastning økonomisk og psykisk.
Målsætningen er den samme som for 60 år siden:
Det er en ungdommelig og næsten atletisk 72-årig Aase Michelsen, der møder mig udenfor parken i Cómpeta som aftalt.
Jeg ville aldrig have skrevet en artikel som denne i al sin enkelthed, hvis det ikke havde været, fordi der i løbet af mine 10 år som professionel advokat
Det handler ikke bare om køkken og bad i Invitas nye livsstilsmagasin, InvitaLiving, som netop er kommet på gaden.
Netop nu advarer udlændingekontoret i Nerja, samt Andalusiens forbrugerforening, ...
Midt i den pulserende og støjende Fuengirola by ligger en succeshistorie, der bestemt er et besøg værd. Zoo de Fuengirola er en spændende oase i byen.
Det er kun to uger siden, årets mest omtalte film havde verdenspremiere.
I indsatsstrategien for 2006 har det danske skattevæsen fastlagt udenlandske ferieboliger som et fokusområde.
Den populære forlystelsespark har netop færdiggjort forberedelserne til højsæsonen.
Hånden på hjertet; Costa del Sol er Europas pendang til USA’s Florida.
Omsider blev det godt vejr - regnvejr!
På en måde er det småtingene, som bedst illustrerer, hvor galt det står fat med Marbella kommune.
Andalusiens nye overenskomst med centralstaten er først og fremmest statsministerens alibi for aftalen med katalanerne
Axarquía øst for Málaga vil bevare sin nuværende karakter af et mere ægte Andalusien.
Solkysten - Maj 2006
Lasse Bøgh på 30 ligner bestemt ikke den typiske it-nørd. Og efter et besøg hos Salon Mazzu og i Boutique Viggo er Lasse helt opdateret på mode-hardwaren
29 personer vil blive tiltalt i sagen om det største attentat i Europas historie:
Grupo Vega ligger allerede i forhandlinger med selskaber ...
Sommerfuglen har mange berøringspunkter med buddhismen.
Tag motorvejen fra Málaga til Madrid. På halvvejen er der en 16 km. lang strækning, hvor vejen bugter sig som en slange igennem et af Europas flotteste bjergpas, Despeñaperros...
Så er det sagt. Pensionist i udlandet med sommerhus i Danmark – det kan da ikke være rigtigt med den afgørelse fra september 2005?
Regeringen har lidt et alvorligt nederlag ved højesteret.
Disney overvejer at åbne en ny europæisk forlystelsespark på Costa del Sol, nærmere betegnet i Manilva ....
Helle Hollis’ Marbella afdeling flytter fra sin nuværende adresse ...
En af vores advokatkollegaer ringer til mig en tidlig torsdag morgen og fortæller, at hun har haft advokatvagten om natten,...
Endnu inden byggeriet af Ikeas første møbelhus i Málaga-provinsen er startet,...
Málagas hidtil temmeligt upåagtede Puerto de la Torre bydel går en strålende fremtid i møde...
Historien om hvordan en tilløbende vagabond endte som en af Spaniens rigeste mænd
For første gang i Spaniens historie har regeringen benyttet sin ret til at opløse et lovligt valgt byråd.
Det er meget nemmere at oprette en ADSL-linie hos et af telefonselskaberne end det er at nedlægge den igen.
El Corte Inglés åbnede sit nye inkøbscenter på grænsen mellem Fuengirola og Mijas den 29. marts.
Spaniens smukkeste pige og dreng lever begge i Málaga.
Det virker slet ikke som et hospital. Folk er så tilfredse, og personalet så entusiastisk, ...
Du, kære læser, har sikkert en mobiltelefon. Det har jeg også.
At nybyggeriet på Costa del Sol har antaget et uacceptabelt omfang, er ingen i tvivl om - undtagen politikerne.
ETA blev grundlagt under francostyret, og i manges øjne retfærdiggjorde volden modvolden. Det varede alt for mange år, inden de baskiske terrorister mistede sympatien i omverdenen.
Club Danés’ jubilæum den 5. april blev en festlig dag med masser af besøgende, som ville være med til at fejre klubbens 25 år.
Har du et praktisk problem i din spanske hverdag? Send os et par linier, så forsøger vi at skaffe svar!
Den danske præst i Algeciras har fået foden under eget bord.
Torremolinos får et nyt vartegn, der i foråret 2009 vil knejse over Avenida Carlota Alessandri.
Osborne-tyren er verdens eneste reklameskilt, der har status som kulturelt mindesmærke.
TV2 Sputnik vil via nettet sende masser af danske film og dansk fjernsyn ind i stuerne.


Solkysten - April 2006
Málagas påskeuge er fuld af traditioner. Et af de 39 broderskaber, der drager i procession, er ”Jesús El Rico”. Siden pesten i 1759 har brødrene hvert år haft lov til at forlange friheden for en fange i byens fængsel.
Moderne billedhuggere er tvunget til at træde varsomt, hvis de vil forny Andalusiens påskeprocessioner. Folket kræver respekt om traditionerne.
Hvordan er bedsteforældrenes rolle i forhold til tidligere?
Offentlige trafikselskaber i fire andalusiske provinser forbereder et fælles trafikselskab ... ,
Den 5. april klokken 11 fejres fødselsdagen med en stor reception i klubhuset.
Jeg ville nødig være øverste chef i dag for skattevæsenet i Danmark ...
Efter 840 dødsfald i årenes løb reagerede det spanske samfund med en blanding af håb og skepsis på terroristorganisation ETA’s meddelelse om en ny våbenhvile, der trådte i kraft den 24. marts.
De private vagtcentraler kan næsten ikke følge med efterspørgslen.
León & Christiansen får nye kontorer.
Fuengirolas lystbådehavn starter den længe ønskede udvidelse.
Det reelle monopol, som Iberia for nærværende nyder godt af på luftvejen Granada-Madrid samt Granada-Barcelona, ser ud til at køre på sidste vers.
Så er Scandinavian Cruise Center atter på banen med et godt tilbud om krydstogt fra København til Málaga.
"Hvordan finder man en mand, der har købt ens bil for mere end to år siden?"
Alle er lige, men nogle er mere lige end andre.
Sproget er en slags levende organisme - lidt ligesom kvikgræs.
Det er farligt at lege med politik og økonomi.
I løbet af april venter møbelkæden Ikea at starte byggeriet af sit nye center ...
Den håbløse kamp mod den ulovlige indvandring blev atter højaktuel i marts, hvor Kanarieøerne modtog en ny bølge af mange tusinde afrikanere.
GENA (Gabinete de Estudios de la Naturaleza de la Axarquía) har ikke mange rosende ord tilovers for den nye byplan for Torrox.
Sommeren er på vej, og det var anledningen til modeugen i Butik Victoria i Fuengirola i midten af marts.
To danske fædre mødtes tilfældigt på kanten af en pool. Det blev starten på Sydbolig Spain, der satser på gennemarbejdet og professionel bolighandel efter dansk forbillede
Spaniens kommende ligestillingslov lægger op til en ”social revolution”, ...
Business Development Manager står der på Michael Seros nye visitkort i Jyske Bank Gibraltar.
Den herboende danske pokerspiller Jim Schultz fik sit gennembrud i pokerbranchen...
Efter godt et år på kysten er Telsome flyttet i større lokaler i Centro Idea, hvor televirksomheden ruster sig til både flere danske og spanske kunder - og til at indtage England og Tyskland.
Der er ingen slinger i cockpittet hos flyscandinavia. Passagererne – medlemmerne – har talt deres tydelige sprog.
Har du et praktisk problem i din spanske hverdag? Send os et par linier, så forsøger vi at skaffe svar!
For spanske skattepligtige er det snart tid til at tænke på selvangivelsen af indkomst og formue for 2005, idet fristen for indsendelsen er den 30. juni.
Maria gik ind ad døren hos Mazzu som en mellemblond velklædt cowboybukse-pige - og forlod Boutique Viggo som en iøjnefaldende kvinde med ægte "star quality"


Solkysten - Marts 2006
Har du et praktisk problem i din spanske hverdag? Send os et par linier, så forsøger vi at skaffe svar!
Den 5. april er det 25 år siden, Dansk Spansk Samvirke for første gang åbnede dørene på Costa del Sol.
Det var en ganske almindelig eftermiddag i september i Planetvejens Børnehave.
Et dødsfald som følge af formodet politibrutalitet, et formodet gangsteropgør, en sigtelse mod en formodet korrupt borgmester ...
I Club Danés – den danske klub i Fuengirola-Mijas - spiller 82 glade medlemmer hver uge petanque på klubbens professionelle baner.
Rondas berømte bro stod færdig i 1787 og var et af fornuftstidens store ingeniørarbejder.
Et af Andalusiens største vidundere er - et hul i jorden!
Poul Erik Petersen åbner påny systue. Efter nogle år i andre erhverv er den danske syerske tilbage ved symaskinerne.
Skatten på tobak blev i den forløbne måned hævet for tredje gang inden for de seneste måneder.
Annette og Jan Andresen, deres to sønner på henholdsvis 13 og 19 samt Mormor-Ester på 78 år skiftede i 1996 hver deres danske velordnede hverdag ud ....
Solkysten - Februar 2006
De nøgne statistiske tal ved årets slutning fungerer som den bedste indikator for samfundsudviklingen.
Vil du være med til at slå katten af tønden og prøve at blive Kattekonge eller Kattedronning?
Europa-kommissionen har anmeldt Spanien ved EF-domstolen for skattemæssig diskriminering af ikke-residenter.
Færdselspolitiets faste radarer i Málaga har reduceret risikoen for en ulykke med 30 pct. på flere ”sorte punkter” på kystens vejnet.
Herlufsholm Skole var for godt et år siden i medierne pga. af DR1’s seks udsendelser om kostskolen. I
For præcis et år siden bragte Solkysten en reportage om ”Spaniens norske hjørne”, den lille landsby Alfaz del Pi i Alicante.
Det er der mange, der har spurgt om i årenes løb. Det er vi stadig mange, der gerne vil vide med sikkerhed.
Jaén-provinsen er gammelt korsfarerland. Her startede de kristne generobringen af Andalusien, og det satte sine spor på landskabet.
Hvad går de rundt og laver i kommunen efter tre?
Steen Kofoed, det kendte medium fra de populære tv-udsendelser Åndernes Magt og Fornemmelse for Mord, kommer til Costa del Sol.
Kære læser: Har du også bemærket, at dine fødselsdage kommer med stadig kortere intervaller?
Har du et praktisk problem i din spanske hverdag? Send os et par linier, så forsøger vi at skaffe svar!
Med det store antal udenlandske residenter, der bor i Málagaprovinsen, burde det måske ikke være en overraskelse at finde nordeuropæere ansat i spanske virksomheder.
Har du aldrig følt det, som om du banker hovedet ind i en væg, når du som fremmed i Spanien forsøger at sætte dig ind i hvilke rettigheder du har ... og hvordan du kan løse dine problemer?
Mange ældre udlandsdanskere oplever at fædrelandet trækker mere og mere som tiden går.
Vi iler med en rettelse til indholdet af sidste måneds artikel om den nye antitobaks-lov.


Solkysten - Januar 2006
Fredag den 25. november 2004 kl. 19.00 blev jeg medlem af et trist broderskab, jeg godt kunne have undværet medlemskab af:
De sjove, sprælske og kreative ideer - den slags ideer, hvor man selv siger "Bare det var mig, der havde udtænkt dén!" - er der to fyre, der har gjort til deres levebrød.
Der er en verden til forskel på et forsikringsselskab og en forsikringsmægler.
”Det er byens vigtigste projekt i de sidste to årtier og i de kommende to årtier,” ...
Miljøhensyn over for økonomisk vækst.
Stendysser, langhøje og jættestuer er nogle af de navne, vi har hæftet på dem hjemme.
En gruppe danske kvinder har taget initiativ til at stifte ”Soroptimist International Fuengirola”.
I sidste nummer skrev jeg om betydningen af Planloven i relation til, om en pensionist har bopæl i sit sommerhus i Danmark eller ej.
Arbejdet med at forbedre Balcón de Europas fremtræden er blevet påbegyndt som et led i bestræbelserne på at få det officielle stempel som “Municipio turístico”.
I ugen fra den 29. januar starter Dorte Holm Jensen kurser og workshops i det smukke landskab mellem Torrox og Cómpeta.
11 års gode resultater får The Morton Group i Marbella til at tage et stort spring med åbningen af kontorer i London, Genéve og København.
Der er stille på Calle Teruel 32 i Urbanizacion Cerro del Toril, højt hævet på bakken over Torremolinos.
Har du et praktisk problem i din spanske hverdag? Send os et par linier, så forsøger vi at skaffe svar!
Henriette Christiansen og hendes mand Francisco Padrón elsker det solrige Spanien og den fantastiske natur.


Spanien 2006
Når man bor i et fremmed land, får man på et eller andet tidspunkt brug for at kunne skrive eller tale det pågældende lands sprog. Det gælder også for folk, der bor i Spanien, selv om der er adgang til dansk tv, radio, aviser, blade, osv.
Per Nyholm skriver i Jyllandsposten om Spanien og Maurerne
Problemerne ved køb af bolig i Tyrkiet påvirker Spanien idet mange, der ellers havde overvejet køb af bolig i Tyrkiet nu overvejer om ikke Spanien alligevel skal have en chance.
Har tegningerne af Muhammed i de danske aviser påvirket mulighederne for at få skøde på sin bolig i Tyrkiet?
En regnfuld dag i april er kærkommen efter lang tids solskin


2005
Snak i mobiltelefon under kørsel eller manglende brug af sikkerhedssele bliver dyrt i Spanien med den nye trafiklov, der trådte i kraft den 10. august 2005
Den 19. juni var kongen af Spanien med til åbningen af den XVIII generalforsamling for Middelhavets Handelskammer.
6000 fans har købt billetter til Jamiroquai og Bryan Adams for €45 pr. stk, eller € 75 - 100 for siddepladser.
Lyskryds er meget forskellige fra Danmark, men ellers er der ikke den store forskel
Tager du fast ophold i Spanien, bør du konvertere dit danske kørekort til et spansk, men det er ikke længere påkrævet.
August 2005 blev der indført nye regler med et klippekortsystem, baseret på point.
Islandsk firma har købt Mærsk Air, det samme firma købte også Sterling i starten af 2005. Krone Rejser har stoppet egne flyvninger og fungerer nu som rejsebureau.
Spaniens tognet fungerer fint. Der er mange stationer og en togbillet koster ikke så meget. Der er online service på engelsk.
Hvad er VoIP, og hvorfor er VoIP gratis?
Sydspanien.dk har ikke relationer til Andersen & Andersen Estates
Januar 2005
Biler til Costa del Sol-danskere med fri kilometer, fuld forsikring og mobiltelefon
Spanien var vindmølleland nummer et i 2004
Oktober 2004
Firmaet der sælger ferieboliger på Nettet


April 2004
Europæiske Rejseforsikring har forbedret sin Internationale Sygesikring med en række nye løsninger og dækninger, som i højere grad kan tilpasses den enkeltes ønsker og behov
Når man selv er født i ét land og opvokset i et andet, så véd man bedre end mange, at det er en god ting at kunne sprog.
For år tilbage lukkede og slukkede stort set alle aktiviteter i Andalusien hver dag ved 13-tiden....
Dansk pige driver biludlejnings-firma
Januar 2004
Sterling har fået ny salgs- og marketing­direktør. Han kommer fra det tidligere britiske lavpris­selskab GO, og han skal nu medvirke til en yderligere udvikling af Sterling. Han forudser bl. a. en forøgelse af trafikken til Málaga.


Oktober 2003
Kurt Andersen og Flemming Mortensen står bag succesrigt flyttefirma på Solkysten
Vil man feriere i en andalusisk landsby med den hygge og atmosfære, det indebærer, og samtidigt bo på et hotel med alle moderne faciliteter, så er Cómpeta et godt bud.
Guide
Benalmadena Costa ved Fuengirola er en af de hastigst voksende feriebyer på Solkysten ­ ikke mindst på grund af Puerto Marina med luksuslejligheder og plads til ca. 1.000 lystfartøjer.
Kort over Spaniens sydkyst. Costa del Sol kortet går fra Sotogrande til Almuñecar
Spanien kort fortalt i ord og tal

Tilmeld nyhedsbrev

Solkysten


Sydspanien.dk
Fakta om Spanien
Real Estate | Rentals | Rejseoversigten - Spanien | Rejs-Med.dk til Spanien | Klikket.dk om Spanien | Billig-Flybillet.dk | Flybilletter til Spanien | Flyrejser - Andre lande | Boliger | Bolig | Billeje Malaga