Alt om Costa del Sol i Sydspanien
Sydspanien.dk

Malaga webcam
Malaga Webcam

Sydspanien.dk kan du læse alt om Costa del Sol - Andalusiens sydlige del.
Seks skønne varianter
Skrevet af Solkysten
På den store vin- og fødevaremesse ”Alimentaria”, der blev holdt i Barcelona i begyndelsen af marts, præsenterede Cariñena-bodegaen Grande Vinos y Viñedos en nyhed: en seksstyks kasse med forskellige vine. Ideen er brillant. Man spiser ikke den samme mad hver dag og bør heller ikke drikke den samme vin. Nu har man mulighed for at have flere vine på lager, selv om man ikke har en stor vinkælder. Oven i købet er flaskerne i sig selv ret specielle – arkitekttegnede med forskellige kunstværker på etiketterne, alle en hyldest til Goya udført af spanske kunstnere og næsten lige så interessante som indholdet, og her er så lidt om kassens seks varianter:

Macabeo
Denne hvidvin er lavet på udvalgte druer, der vokser ved foden af Sierra de Algairén, hvor de milde temperaturer giver denne drue de bedste betingelser for at udvikle sin intense aromatiske smag, der yderligere forstærkes af at vinen har gæret på fad.

Merlot
De druer, der er brugt, har vokset i fattig jord næsten uden organisk materiale. Det giver et ringe udbytte i kvantitet, men koncentrerer Merlot’ens helt specielle smag af kakao og modne frugter. Merlot-druen har det særlige kendetegn, at den næsten ingen syre indeholder og derfor tåles af folk med sarte maver.

Garnacha
Ligesom Merlot udvikler Garnacha bedst sine egenskaber i fattig, stenet jord, der giver rødderne god ventilation. Druerne bliver til en vis grænse bedre, jo ældre vinstokken er, og her er brugt stokke med en gennemsnitsalder på 60 år. Vinen har en smuk kirsebærrød farve med violette toner, og aromaen minder om røde bær blandet med mandariner.

Syrah
Syrah-druen vokser i de højtliggende områder i Cariñena, hvor den får masser af sol. Det er en kraftig plante, og for at få den bedste kvalitet må man kontrollere udbyttet til maximalt to kg druer pr. vinstok. Syrah-druen giver en lang, kraftig smag og en duft af skovbær, sorte oliven og krydderier.

Cariñena
Druen, der gav navn til distriktet gik lidt af mode på et tidspunkt, men er langsomt ved at vinde indpas igen. Planten trives i højtliggende områder med meget sol. Druerne er små og lang tid om at modnes. Det giver en kraftig vin med et behageligt syreindhold og en dyb rød farve.

Tempranillo
Etiketten bærer også navnet Cabernet, for her har man resultatet af områdets første Tempranilloplanter der er podet med Cabernet-Sauvignon. De to druesorter ses ofte i coupage-vine, for de kompletterer hinanden perfekt. Bodega’en er så gået et skridt videre ved at lave en krydsning og har opnået en intens kirsebærrød vin med en aroma af modne frugter og en kraftig, frugtholdig og fed smag.

D.O. Cariñena
Distriktet ligger syd for Zaragoza og dækker et areal på godt 17.000 ha. Størstedelen af vinmarkerne ligger på en højslette mellem 400 og 800 m.o.h. Undergrunden er stenet og kalkholdig, hvilket giver planterne tilstrækkelig ventilation. De omkringliggende bjerge yder god beskyttelse mod det ellers hårde fastlandsklima med iskolde vintre og stegende hede somre. Gennemsnitstemperaturen ligger lige omkring 15 grader, og nedbørsmængden er knap 350 mm årligt, hvoraf størstedelen falder i maj og juni.
Distriktet fik Denominación de Origen i 1932 som et af de første i Spanien og det allerførste i Aragonien. Tidligere var vinene kendt for at være kraftige og robuste med høj alkoholprocent, men efter at man har indført brugen af Cabernet-Sauvignon druen, er det lykkedes at runde smagen betydeligt.

Grande Vinos y Viñedos
Med 5.800 ha vinmarker og en kapacitet på knap 37 mio. liter er bodega’en den største i Cariñena og en af de største i Spanien. Den blev dannet i 1997 ved en sammenlægning af fire cooperativer, og siden er endnu to kommet til. Udover disse har tre pengestærke banker aktier i foretagendet, og det gjorde en gennemgribende modernisering mulig. I 2002 indviedes en helt ny, 6.000 kvm. stor bodega med alle de faciliteter man kan forestille sig.

Den moderne teknologi, ny forskning og gennemrationaliserede arbejdsmetoder gør at man kan koncentrere sig om at producere vine af høj kvalitet. Der fremstilles to linier: Monasterio de las Viñas til supermarkedssektoren og Corona de Aragón, de udsøgte vine, der kun findes i specialbutikker og hotel- og restaurationsbranchen.

Bodegaen har vundet et utal af priser og klarer sig så fint på de internationale markeder, at man finder deres vine i Asien, Nord- og Sydamerika og det meste af Europa.

Kom og smag på vinen. Få et godt tilbud.
Pol. Ind. La Vega, Fase 4 Nave 10 (sidste lager på højre hånd) 29649 Mijas Costa - Hver torsdag kl. 17-19
Tilmeld nyhedsbrevVersion til udskrift · Send til en ven


Solkysten
Skrevet af: Solkysten
Denne artikel er bragt med tilladelse fra Magasinet Solkysten. Gå direkte til hjemmesiden: Solkysten

Læs flere artikler fra samme udgave af Solkysten
Solkysten - Maj 2006
Solkysten - Maj 2006

Sydspanien.dk
Fakta om Spanien
Real Estate | Rentals | Rejseoversigten - Spanien | Rejs-Med.dk til Spanien | Klikket.dk om Spanien | Billig-Flybillet.dk | Flybilletter til Spanien | Flyrejser - Andre lande | Boliger | Bolig | Billeje Malaga