Alt om Costa del Sol i Sydspanien
Sydspanien.dk

Malaga webcam
Malaga Webcam

Sydspanien.dk kan du læse alt om Costa del Sol - Andalusiens sydlige del.
Bodega’en er næsten ny, men ligner en middelalderborg.
Bodega’en er næsten ny, men ligner en middelalderborg.
Sommerens kølige rosé
Skrevet af Solkysten
Sydøst for Logroño i Rioja næsten på grænsen til Navarra ligger et lille område, der i 2003 af UNESCO blev erklæret "Reserva de la Biosfera" (biosfærereservat).
Området hedder Valles de Sadacia og dækker fire af Rioja's syv dalstrækninger. Det er et fantastisk smukt landskab på Ebros nordlige bredder, der gennemkrydses af "pilgrimsruten".

For godt fire år siden grundlagedes bodega’en Castillo de Maetierra ved byen Calahorra i Rioja Baja. Navnet Maetierra er sammensat af de portugisiske ord "mae" (moder) og det spanske "tierra" (jord). Til bodegaen hører 350 hektar, og de bliver udnyttet fuldt ud. Hvor det ikke er muligt at plante vin, dyrkes der økologiske grøntsager. En stor del af bodega’ens vinmarker ligger i Valles de Sadacia, resten i subzonen Rioja Baja.

Bodegaen har ansat en entusiastisk gruppe ønologer, som med stort held laver vine, der er anderledes end de traditionelle Rioja'er. Her prioriteres rødvinens frugt frem for fadsmagen. For at opnå det ønskede resultat lagres vinen ikke så lang tid som reglementet foreskriver. Altså kan vinene ikke bære de gængse betegnelser som Crianza, Reserva og Gran Reserva, men sælges udelukkende med navn og årstal.
Valles de Sadacia har en beliggenhed, hvis klimatiske forhold og undergrund gør at visse grønne druer udvikler sig optimalt, og det udnytter man naturligvis til at lave bedre hvidvine, end man normalt ser i Rioja, hvor de hvide vine altid har stået i skyggen af de røde. De druer, der trives bedst, er Moscatel de Grano Menudo, Viura og Malvasia, og de bruges i stor udstrækning i Castillo de Maetierras forskellige hvidvinstyper.

Sidste år lavede bodega'en for første gang en rosévin, og det er de sluppet rigtig godt fra. Rosévin kan som bekendt laves på tre måder. Man kan tilsætte røde vinlus, der er tørret og knust, som farvestof i hvidvin, man kan fjerne skaller og kerner tidligt i processen så den røde vin får mindre farve, eller man blander en rød og en hvid vin. Det er sidstnævnte metode, der er brugt her. Hvidvinen laves på Moscatel de Grano Menudo og den røde på Garnacha Tinta. Moscatellen høstes normalt den første uge i september og Garnacha'en i oktober. Hvidvinen ligger så og venter i store gæringskar, indtil rødvinen er klar.

Vinen er smukt rosafarvet og har en frisk og elegant smag af tropiske frugter blandet med røde bær. Den egner sig fortræffeligt til alle former for fisk og skaldyr, hvidt kød og oste, der ikke er lagret alt for længe. I sommervarmen findes der ikke ret meget, der er bedre end et køligt glas rosévin en stille stund på terrassen, og denne rosé kan også nydes uden mad.

Castillo de Maetierra har i sit sortiment den første søde moscatel, der er lavet i Rioja. Den har fået navnet Melante og er fremstillet på 100 pct. Moscatel de Grano Menudo, der til dette formål først er høstet i oktober. Vinen er gylden i farven med en dejlig duft af blomster og honning, og den smager frugtagtigt med en behagelig sødme.

Kom og smag på vinen. Få et godt tilbud.
La Cuenta Vinos • Pol. Ind. La Vega, Fase 4 Nave 10 (sidste lager på højre hånd) 29649 Mijas Costa - Hver torsdag kl. 17-19

Castillo de Maetierra’s hyggelige hall.
Castillo de Maetierra’s hyggelige hall.
Tilmeld nyhedsbrevVersion til udskrift · Send til en ven


Solkysten
Skrevet af: Solkysten
Denne artikel er bragt med tilladelse fra Magasinet Solkysten. Gå direkte til hjemmesiden: Solkysten

Læs flere artikler fra samme udgave af Solkysten
Solkysten - Juni 2006
Solkysten - Juni 2006

Sydspanien.dk
Fakta om Spanien
Real Estate | Rentals | Rejseoversigten - Spanien | Rejs-Med.dk til Spanien | Klikket.dk om Spanien | Billig-Flybillet.dk | Flybilletter til Spanien | Flyrejser - Andre lande | Boliger | Bolig | Billeje Malaga