Alt om Costa del Sol i Sydspanien
Sydspanien.dk

Malaga webcam
Malaga Webcam

Sydspanien.dk kan du læse alt om Costa del Sol - Andalusiens sydlige del.
Carmen og Michael er partnere både i forretningslivet og i det private.
Carmen og Michael er partnere både i forretningslivet og i det private.
Lille firma - stor succes
Skrevet af Solkysten
InterBrosa er vokset med lynets hast de seneste år. En kombination af hårdt, dedikeret arbejde og en god næse for trends i vinbranchen har gjort det muligt for Michael og Carmen at bygge firmaet op ...
... til i dag at være en af de største vinforhandlere og eksportører i Spanien.
InterBrosa profilerer sig ved at tilbyde skræddersyet service til importører og store indkøbskæder i Danmark, Norge, Sverige, Finland, Tyskland, Cypern, Estland, Letland Litauen og Rusland.
- Vi bestræber os på at levere kvalitetsvine til så konkurencedygtige priser som overhovedet muligt, fortæller Michael, som står for salg og indkøb i firmaet.

InterBrosa har også selv gang i produktionen. De har en vinbonde i Metrida, der producer vin til dem under navnet ”Albanico”.

- Vi sørger for at være i tæt kontakt med markedet og derfor har vi altid fingeren på pulsen med hvad der rører sig i den spanske vinverden, siger Michael. – Vi besøger kontinuerligt de vinproducerende områder, hvor vi også holder vinbønderne orienteret om hvad markedet ønsker lige nu ... du kan på en måde sige, at vi konstant er aktivt involveret i hele processen. På den måde er vi også i stand til at rådgive og være vinhandlere behjælpelig med at udvikle deres egen vin med egen etikette... Vores ambition er at være forrest i vores kunders bevidsthed, når de køber vin.

Udover vin leverer InterBrosa også spiritus til bl.a. Sterlings Travel Shop og 50 pct. af firmaets indtjening kommer fra salg af genbrugsflasker.

Michael Albertsen har været i vinbranchen siden midt i 90’erne, hvor han startede som indkøbschef for et stort dansk vinfirma. I 1999 besluttede han sig for at starte selv ... sammen med sin kone, Carmen.
- Vi boede i Danmark på det tidspunkt, fortæller Michael, - og på den private front havde tankerne længe cirklet omkring det at finde noget at leve af i Spanien, så vores to børn på dengang syv og 10 år, som indtil da havde gået i dansk skole, også kunne opleve spansk skolegang, kultur og sprog.

To fædrelande
Carmen og Michael mødtes i Maro i 1980’erne. Carmen er født og opvokset i Maro... Michael var på ferie, og det blev en særdeles livsændrende ferie, for i dag har parret, som nu er i begyndelsen af 40’erne været gift i 21 år.

- Vi blev gift i Maro kirke, fortæller Michael, der ikke havde nogen problemer med at blive gift i en katolsk kirke, selvom han ikke er katolsk.

- Jeg måtte bare love præsten, at vi ville opdrage vores børn i den katolske tro ... og det var det, siger Michael og kigger på Carmen, imens han tilføjer; - og det må vi så indrømme, at vi aldrig har gjort noget ud af ... børnene blev ikke engang døbt. Carmen og Michael smiler til hinanden.

Parret tog til Danmark og bosatte sig i Herlev, hvor Carmen fik job på den mexicanske ambasade, da hun havde lært at tale dansk.

- Jeg var så glad for mit job, fortæller Carmen, - at jeg ikke ville fra Danmark. Og jeg må indrømme, tilføjer hun, - at jeg stadigvæk har det sådan, at når jeg lander i København ... ja, så er jeg ”hjemme”.
Michael erkender blankt, at han havde noget sværere ved at tage den andalusiske kultur til sig i starten, da de boede i Maro første gang.

- Jeg var nok en rigtig stivnakket dansker, fortæller han, - jeg syntes folk i puebloen var mærkelige ... selv de gamle mænd, som jeg ikke kendte rendte rundt og hilste på mig ... men dengang hilste jeg ikke igen... I dag ved jeg bedre og sætter stor pris på livet her.

Integreret familie- og firmaliv
I dag er både familien og firmaet samlet under et tag i en stille sidegade i Maro. I Calle Cantarero nr. 3 er der åbnet ned til kælderen, hvor InterBrosas udstillingslokale findes, og folk kommer forbi og henter vin i åbningstiden, som officielt er fra 9.30 til 14, men man kan også nogle gange være heldig, at der er åbent om eftermiddagen. Bagved vinkælderen ligger kontoret, hvor Carmen og Michael styrer transport, køb og salg samt fakturering. De øverste etager af huset er privatboligen, hvor de bor sammen med børnene Pernille og Lars på henholdsvis 18 og 15 år.

- Jeg tager mig af indkøb og salg, forklarer Michael og jeg rejser meget ... til vinmesser, Carmen klarer alt det andet. – Vi har også ”arrangementer ud af huset” fra tid til anden. F.eks. har vi lavet vinsmagning for den norske klub i Nerja fornylig ... og nu skal vi lave noget for CAS ... dyreværnsforeningen.
Der er ingen tegn i sol og måne på at familien tager tilbage til Danmark.

- Jeg vil gerne være der tre mdr. om sommeren, siger Michael, - men det kan ikke rigtig lade sig gøre lige nu ... måske senere. Det er mærkeligt nok mere Carmen, der savner Danmark.

- Jeg savner maden, siger Carmen, - og jeg var rigtig, rigtig glad for at bo der. Jeg føler mig stadig hjemme, hver gang vi kommer der.

Familien holder jul i Danmark hvert andet år, og de er på besøg der hver sommer.
Fritiden?

- Vi holder meget af at køre ture og spise ude, siger Michael, - men vi holder ikke decideret fri i længere tid ad gangen. Dels er de helligdage, som vi har i Andalusien, ikke de samme som i f.eks. de baltiske lande, hvor vi har mange kunder... Og hvis vi er hjemmefra, så har vi altid den bærbare med.

Dorte Holm Jensen

InterBrosas hyggelige vinkælder.
InterBrosas hyggelige vinkælder.
Tilmeld nyhedsbrevVersion til udskrift · Send til en ven


Solkysten
Skrevet af: Solkysten
Denne artikel er bragt med tilladelse fra Magasinet Solkysten. Gå direkte til hjemmesiden: Solkysten

Læs flere artikler fra samme udgave af Solkysten
Solkysten - Juni 2007
Solkysten - Juni 2007

Sydspanien.dk
Fakta om Spanien
Real Estate | Rentals | Rejseoversigten - Spanien | Rejs-Med.dk til Spanien | Klikket.dk om Spanien | Billig-Flybillet.dk | Flybilletter til Spanien | Flyrejser - Andre lande | Boliger | Bolig | Billeje Malaga