Alt om Costa del Sol i Sydspanien
Sydspanien.dk

Malaga webcam
Malaga Webcam

Sydspanien.dk kan du læse alt om Costa del Sol - Andalusiens sydlige del.
Mads Vibe Hastrup.
Mads Vibe Hastrup.
Mit livs triumf
Skrevet af Solkysten
Mads Vibe Hastrup oplevede sit livs største øjeblik søndag den 14. oktober i Madrid på Europatouren, da han vandt turneringen Madrid Valle Romano og dermed 1.100.000 dkr.
Efter sin sejr udtalte Mads Vibe Hastrup til Teetime.dk:
“Puha - sikke en uge og hvilken fantastisk fornemmelse at vinde. At vinde på Europatouren er noget jeg har drømt om, siden jeg var ganske ung golfspiller. At det så endeligt er lykkedes for mig, er næsten ikke til at forstå. Jeg har det faktisk sådan, at jeg stadig ikke helt fatter, at jeg gjorde det. Men jeg er stolt over min præstation og den er et bevis på, at det, jeg har arbejdet på sammen med alle mine trænere, har været det rigtige.

I det følgende vil jeg kort forsøge at redegøre for min sidste runde i Madrid. Da jeg stod på 1. tee var jeg spændt og glad, jeg så frem til at spille, og jeg havde masser af selvtillid, for jeg har ramt bolden godt i lang tid. Jeg vidste det var vigtigt at få en god start, og min gameplan var at fokusere udelukkende på mit eget spil, mine egne slag og se hvor langt det rakte. Mit mål var at slutte i top 10 for at være sikker på en plads i Portugal i denne uge, jeg tænkte sådan set ikke så meget på at vinde.

Da jeg spillede finalerunde med Daniel Vancsik på Maderia tidligere i år, gik han helt amok og vandt med syv slag, og derfor var en god start uhyre vigtig. Jeg slog et perfekt drive på første, fik min par, og herefter scorede jeg birdie på andet hul og havde dermed fået den start jeg havde håbet på. Jeg havde før runden sagt til mig selv at jeg skulle skyde fire under og slutte i minimum –15, og det var det eneste jeg havde i tankerne. Da Vancsik lavede sin 9’er på hul 5, kom jeg pludselig alene i spidsen. Det var noget jeg registrerede, men jeg tænkte stadig ikke på sejr eller på hvordan han og de andre lå i forhold til mig.

Mit eneste mål var stadig at komme i –15. Det skete så allerede på 11. hul og så tænkte jeg at nu skulle jeg dæl’me i –16. Jeg interesserede mig ikke rigtigt for hvad der skete omkring mig. Det er alligevel ikke noget jeg kan gøre noget ved. Jeg fokuserede hele tiden på mit næste slag og den opgave, jeg stod overfor ved slaget. På 13. hul scorede jeg endnu en birdie og det var dejligt inden det svære par 3 hul – nemlig hul 14, hvor der er vand næsten hele vejen rundt om green.

På 14. tee gør jeg mig klar til at slå et 7-jern, men vinden har ændret sig lidt og Tim King – min caddie – mener blot jeg skal slå en 8’er. Af alle steder er 14. hul ikke stedet, hvor man skal være mellem to jern og være i tvivl om hvilket man skal bruge. Det endte med et 8–jern med en draw. På den måde var jeg nogenlunde sikker på ikke at slå i vandet, og selvom bolden endte et godt stykke venstre om hullet, var den på green og jeg fik min par uden problemer. Desværre får jeg en lidt dum bogey på 15. hul og er tilbage i –15.

På 16. hul slår jeg igen et godt drive, men et skidt lay up i andet slaget. Jeg slår et blindt slag lige ind i solen og havner i højre rough, vel første gang jeg mistede noget til højre i den turnering. Mit tredjeslag – det er et par 5 hul – er godt, men jeg kan ikke se hvor den ender, flaget stod bag en lille bakke på green. Men den var jo rigtigt tæt på, det var sgu dejligt at trave op til greenen og finde bolden så tæt på. Umiddelbart efter hullet, hvor jeg laver birdie, ser jeg for første gang et leaderboard og ser at jeg fører med tre og for første gang tænker jeg … det her kan ende med at det går min vej!

På 17. hul slår jeg et perfekt 5–jern og får en sikker par. Da jeg står på 18. tee tænker jeg kun på fairway, tager min 3–wood og slår et perfekt slag – da vidste jeg at nu var det min sejr. Alligevel troede jeg ikke helt rigtigt på det, før jeg holer mit sidste slag på hul 18, og selv da var det helt uvirkeligt.
Det spørgsmål jeg nok har fået flest gange de sidste 24 timer er: var du slet ikke nervøs?

Jo, jeg var da lidt nervøs, men ikke mere end man skal være, og selvom det lyder mærkeligt, så har min sæson på Challenge Touren sidste år betydet rigtig meget. Jeg fik igen lov til at være med til at kæmpe om sejre, det havde jeg ikke rigtigt prøvet i lang tid på Europatouren, så det fik jeg rigtigt meget ud af. Sammen med 4. pladsen på Madeira og 2. pladsen i Wales havde jeg en del brugbar erfaring i bagagen, og det nød jeg godt af i Madrid.

Det glæder mig at jeg endelig fik bevist at jeg hører til herude. I flere år har det været ”de fire” og så Mads, men nu er jeg vel endelig accepteret som Europaspiller. Jeg har mærket stor fremgang i år og jeg tør næsten ikke tænke på, hvis jeg havde holet bare 50 pct. flere af mine mange birdiechancer, så havde jeg endt 22–23 under par.

Nu her godt et døgn efter befinder jeg mig stadig i en tilstand af eufori og jeg har haft et hektisk døgn. Jeg er taget videre til Portugal, hvor jeg i denne uge spille Portugal Masters nede i Algarve. Jeg håber at jeg kan få armene ned og levere endnu en god indsats, for jeg har stadig et stort mål. Jeg jagter nemlig deltagelse i Volvo Masters. Jeg er nummer 59 på Order of Merit og jeg skal være i top 60 efter næste uges turnering på Mallorca for at komme med, så jeg har masser af motivation tilbage. Det er stadig lidt uvirkeligt det hele, jeg har endnu ikke fordøjet sejren. Jeg har drømt om denne sejr i årevis, nu har jeg fået den og så skal jeg spille en ny turnering allerede om tre dage.”

Volvo Masters på Valderrama
Det ser ud til at der for første gang nogensinde bliver fem danskere deltagere, nemlig Søren Hansen, Anders Hansen, Thomas Bjørn, Søren Kjeldsen og Mads Vibe Hastrup.
Det er de første 60 på Europatouren der kan deltage i den eftertragtede turnering, der har fire mio. euro i præmiepenge.

Stig Wiberg
Tilmeld nyhedsbrevVersion til udskrift · Send til en ven


Solkysten
Skrevet af: Solkysten
Denne artikel er bragt med tilladelse fra Magasinet Solkysten. Gå direkte til hjemmesiden: Solkysten

Læs flere artikler fra samme udgave af Solkysten
Solkysten - November 2007
Solkysten - November 2007

Sydspanien.dk
Fakta om Spanien
Real Estate | Rentals | Rejseoversigten - Spanien | Rejs-Med.dk til Spanien | Klikket.dk om Spanien | Billig-Flybillet.dk | Flybilletter til Spanien | Flyrejser - Andre lande | Boliger | Bolig | Billeje Malaga