SQL/DB Error -- [Table 'zafetrip_sydspanien.ArticleUserComments' doesn't exist]
SQL/DB Error -- [Table 'zafetrip_sydspanien.ArticleUserComments' doesn't exist]
Malaga lufthavn - Costa del Sol - Spanien
Alt om Costa del Sol i Sydspanien
Sydspanien.dk

Malaga webcam
Malaga Webcam

Sydspanien.dk kan du læse alt om Costa del Sol - Andalusiens sydlige del.
Malaga lufthavn
Malaga lufthavn
Malaga lufthavn
Lufthavnen i Malaga betjener hele Costa del Sol, der er tryk på, men tingene fungerer ret godt
Lufthavnen fremstår som en moderne bygning med de normale faciliteter som man kan forvente sig af en lufthavn af denne størrelse.

På den lange vandring fra flyets holdeplads kan man nyde opsætninger af diverse turistattraktioner på væggene, og når man kommer ind til bagageudleveringen kan man let blive overvældet er det store udbud af boliger til salg...

Malaga lufthavns nye terninal 3 (T3)
Læs også om byggeriet i forbindelse med T3, der blev åbnet i foråret 2010: Malaga Lufthavn


Praktiske oplysninger ved ankomsten til Malaga lufthavn

Bagageudlevering
Dette foregår normalt gnidningsløst, men der er tryk på. Normalt er der ikke helt tomt ved et bagagebånd, før næste flys bagage annonceres. Derfor er der tit for mange mennesker omkring båndet. Alle er lidt trætte  efter rejsen, og der tænkes ikke altid lige praktisk omkring båndet.

Taxa fra lufthavnen
Man kan tage taxa lige udenfor ankomsbygningen, udgang til højre. Der kan være lang kø i højsæsonen, og med de upraktiske spanske systemer, kan det tage 20 minutter før man får sin taxa.
Der er tillæg for stor bagage samt generelt lufthavnstillæg. De aktuelle priser står i taxaen.
Der køres efter taxameter, men få en kvittering og notér taxaens nummerplade ned, hvis du mener turen er dyrere end forventet. Taxachauffører, der snyder turister er ikke et ukendt fænomen på Costa del Sol.

Tog fra lufthavnen
Toget kører med 15 og 30 minutters mellemrum i retning mod Malaga eller Fuengirola. Det er muligt at stå af på stationerne undervejs på fx Torremolinos, Benalmadena, Arroy de la Miel, Los Boliches.

Leje af bil i Malaga lufthavn
Det er nemt, når man ved hvordan det foregår, men de fleste rejsende forvirres første gang. Der er tre forskellige måder at leje bil på i lufthavnen, afhængigt af om bilen er forudbestilt eller ej.
1. Biludlejning indenfor i ankomsthallen
Lige inden man forlader hallen med bagageudlevering kan man dreje til højre og ned ad en rampe til kælderen, hvor flere biludlejningsfirmaer holder til. Vær opmærksom på at man ikke altid kan gå ind til bagageudleveringen og biludlejningen, hvis man først er gået ud. (gælder uanset forudbestilling eller ej)
2. Biludlejning uden for lufthavnens område
Nogle udlejningsfirmaer holder til lige uden for lufthavnen og sparer derved mange penge på huslejen. Man bliver transporteret i en minibus "Shuttle bus" til kontoret. De enkelte biludlejningsfirmaer har busser, der konstant kører i pendulfart, så der er sjældent lang ventetid. (gælder uanset forudbestilling eller ej)
3. Nogle firmaer leverer bilnøglerne personligt i ankomsthallen, og man ser derfor en række personer, der står med navneskilte lige ved udgangen.

Personlig afhentning
Det er altid rart at blive hentet i lufthavnen, men sørg for at have en fast aftale om hvor selve afhentningen foregår. Det er muligt at parkere i lufthavnens korttidsparkering og vente indenfor i ankomsthallen.
De mere rutinerede ringer til venner eller familie ved landingen, og så koordineres afhentningen med den tid det tager at samle bagagen op og komme ud af lufthavnen.

Ældre og handicappede 
Det er muligt at blive kørt af personalet til paskontrollen.


Praktiske oplysninger ved afrejse fra Malaga lufthavn

Check-in
Afgangshallen er på overetagen og der er to terminaler for check-in. Nogle selskaber er i den fjerne terminal, og hvis ikke lige er kendt i lufthavnen, så skal man bruge gangen bagerst til venstre i hallen.
Ved security inddrages alt, der lugter af kniv eller saks uanset størrelse, og man kan ikke få det tilbage igen.
Man bliver bedt om at tage bælte af og lægge det sammen med mønter, nøgler og mobiltelefon.

Taxa til Malaga lufthavn
Det er generelt nemt at bestille en taxa, da der anvendes automatisk adresseopslag på centralen. Det virker naturligvis kun, hvis du ringer fra en fast telefon. Hvis ikke det regner, så kommer taxaen inden for 5 - 10 minutter, og telefondamen vil ofte selv foreslå opsamlingssted baseret på adressen som hun kan se i systemet.
Der er tillæg for stor bagage samt generelt lufthavnstillæg. De aktuelle priser står i taxaen.
Der køres efter taxameter, men få en kvittering og notér taxaens nummerplade ned, hvis du mener turen er dyrere end forventet. Taxachauffører, der snyder turister er ikke et ukendt fænomen på Costa del Sol.

Spisning
Det er de færreste fly, der serverer mad ombord. Derfor kan man overveje at få lidt frokost eller aftensmad i lufthavnen. Der er stort cafeteria inde i afgangsområdet (efter security), men det er også muligt at spise i selve afgangshallen. En mulighed er at checke bagagen ind og gå på en af barene eller Burger King inden security.Læs mere
Taxa i Spanien (inkl telefonnumre)
Transport på Costa del Sol, inkl. toget ruteplan
Afstemning

(7 stemmer)Tilføj din kommentar
Afgangshallen
Afgangshallen "Picasso" i Malaga lufthavn (den gamle)
Tilmeld nyhedsbrevVersion til udskrift · Send til en ven

Dine Spanien-kommentarer

Din mening om Malaga Lufthavn

Navn


Kommentar


E-mail (Vil ikke blive gengivet på siden)


CAPTCHA ImageReload Image

Skriv ovenstående kode


Solkysten

Solkystens Golf Service


Sydspanien.dk
Fakta om Spanien
Real Estate | Rentals | Rejseoversigten - Spanien | Rejs-Med.dk til Spanien | Klikket.dk om Spanien | Billig-Flybillet.dk | Flybilletter til Spanien | Flyrejser - Andre lande | Boliger | Bolig | Billeje Malaga