Alt om Costa del Sol i Sydspanien
Sydspanien.dk

Malaga webcam
Malaga Webcam

Sydspanien.dk kan du læse alt om Costa del Sol - Andalusiens sydlige del.
Propblemer med lejekontrakt i Spanien - depositum etc.
Propblemer med lejekontrakt i Spanien - depositum etc.
Problemer med lejekontrakt i Spanien - depositum - advokat
Mange tror at hvis de henvender sig til et firma som tilbyder udlejning af bolig i Spanien, at de så er sikret med hensyn til at papirerne og aftalerne er i orden
Men desværre er der mange firmaer som ikke har deres ting i orden.

For eksempel ser folk ikke aftalen mellem ejeren og det pågældende firma, og ofte er det ikke ejeren der skriver under på aftalen men selve firmaet. Ofte betales 2-3 måneders depositum som i reglen skal beskytte ejer for eventuel skade lejer måtte forvolde på ejendommen under lejemålet.

Refundering af depositum efter afslutning af lejemålet
Men når så lejemålet er afslutte og lejer beder om at få refunderet depositum, så kan det trække i langdrag og i nogle tilfælde får lejer det ikke refunderet.
Her begrunder man den manglende refundering, at det er til vedligeholdelse eller udbedring af skader som lejer har forvoldt, eller til betaling af udestående el og vand regninger. Men ofte har lejer afleveret ejendommen i pæn stand og er uforstående over for denne attitude, da han mener at have afleveret ejendommen i samme stand som modtaget.

Undgå problemer
For at undgå denne situation vil det være en god ide at tage billeder af ejendommen og vedlægge det som bevis materiale til lejekontrakten.
Elektriske installationer bør også gennemgås for være sikker på at disse fungere forud for lejemålet.

Skat og leje
Mange er heller ikke klar over at hvis de er skatteresidenter i Spanien kan husleje fratrækkes på selvangivelsen (op til et vist beløb), men det kræver at udlejer også opgiver lejeindtægten. Så det bør man forhøre sig om hvis man påtænker et længere lejemål og ønsker at have denne mulighed.

Hjælp fra advokat i Spanien
Alt i alt er der mange små faldgruber man skal forholde sig til og det er tilrådeligt at få sagkyndig hjælp. Også selv om det jo bare er et lejemål.

Mere information
Skrevet af Pernille Pleidrup
www.easylex.es

 
Tilmeld nyhedsbrevVersion til udskrift · Send til en ven
Solkysten

Solkystens Golf Service


Sydspanien.dk
Fakta om Spanien
Real Estate | Rentals | Rejseoversigten - Spanien | Rejs-Med.dk til Spanien | Klikket.dk om Spanien | Billig-Flybillet.dk | Flybilletter til Spanien | Flyrejser - Andre lande | Boliger | Bolig | Billeje Malaga