SQL/DB Error -- [Table 'zafetrip_sydspanien.ArticleUserComments' doesn't exist]
SQL/DB Error -- [Table 'zafetrip_sydspanien.ArticleUserComments' doesn't exist]
Pingus - de spanske vine - Costa del Sol - Spanien
Alt om Costa del Sol i Sydspanien
Sydspanien.dk

Malaga webcam
Malaga Webcam

Sydspanien.dk kan du læse alt om Costa del Sol - Andalusiens sydlige del.
Har man råd, er det fantastiske dråber
Har man råd, er det fantastiske dråber
Pingus - de spanske vine
Pingus vin fra Spanien - Indtil midten af 80’erne var Danmark Spaniens største aftager af vin med Rioja i spidsen.

På trods af, at Spanien arealmæssigt er verdens største vinland, indtager det kun tredjepladsen i forhold til produktionen. Årsagen er det lave udbytte, som især skyldes de ekstreme forhold for vindyrkning i det store vinområde La Mancha, hvis tørre og lange somre får det gennemsnitlige udbytte i hele Spanien ned på 25 hl/ha, hvilket er væsentligt lavere end i Frankrig, hvor udbyttet i gennemsnit ligger på mere end 50 hl/ha.

 

Vin i Spanien
Der er dyrket vin i Spanien i årtusinder. Man har endog fundet rester af druer fra slutningen af tertiærtiden, d.v.s. millioner af år før Homo Sapiens. Geografien i Spanien er meget differentieret, hvilket afspejles i landets vine. Ud af de mere end 600 forskellige rødvinsdruer, der dyrkes i Spanien, er Garnacha (Grenache) og Tempranillo de vigtigste, mens det for de hvides vedkommende er den kønsløse, lysskallede Airen, der er den mest anvendte. Sidstnævnte er iøvrigt også den mest plantede drue i verden – primært fordi den er meget modstandsdygtig over for bl. a. tørke, ikke fordi den laver god vin. Hvis vi derimod taler om kvalitetsvine inden for den hvide kategori, er det Viura/Maccabeo, der sammen med Albarinho og Malvasia danner rygraden i de bedste hvidvine fra Spanien.

 

Fremtidens druer og vine skønnes at findes i de sydlige regioner som La Mancha, hvor en mere kontrolleret og moderne vindyrkning gennem de seneste år har ændret stilen fra blåsorte, overfadlagrede og alkoholstærke vine til rene røverkøb i forhold til kvaliteten. Der ses flere og flere spændende vine herfra på bl. a. Monastrell (også kendt som Mourvèdre) og Garnacha, som høstes fra ældgamle vinstokke ved meget lavt udbytte og sælges til meget lave priser.

Pingus i Spanien - En af de store spanske vine
Det første, danskeren Peter Sisseck gjorde, da han overtog styringen på Pingus, var at fyre alle, der vidste noget om vin. Han ville nemlig starte med en renvasket tavle og derfra lave det bedste, han med moderne teknik kunne opnå. Få år efter kom den internationalt kendte vinguru Robert Parker forbi og tildelte Peter Sisseck’s vin 100 point.

 

Prisen på Pingus stiger
Dermed var lykken gjort, og priserne steg med raketfart, så Pingus-vinene i dag i udvalgte årgange sælges for mere end 5.000 kroner flasken! Alle tænkelige moderne metoder som bl. a. lavt udbytte, saignée (åreladning) og undladelse af filtrering anvendes for at lave en koncentreret og fyldig rødvin. Druen er Tinta del País, og udover den legendariske Pingus, som er meget vanskelig at købe, selvom man er villig til at investere de mange penge, laves en anden vin under navnet Flor de Pingus, hvis smag og ekstreme koncentration også kan bringe én et skridt nærmere himmelen.

 

Førstevinen får 200 pct. nye egetræsfade, hvilket betyder, at vinen efter lagring på helt nye fade omstikkes én gang til på helt nye træfade. Frugtkoncentrationen i vinen er imidlertid så tæt og rig, at vinen på ingen måde kommer til at fremstå med for megen træsmag.

Det er helt klart en elite-vin, som beriger én med en oplevelse for livet.

Afstemning

(5 stemmer)Tilføj din kommentar

 
Tilmeld nyhedsbrevVersion til udskrift · Send til en ven

Dine Spanien-kommentarer

Kom med dine kommentarer her eller forslag til ændringer

Navn


Kommentar


E-mail (Vil ikke blive gengivet på siden)


CAPTCHA ImageReload Image

Skriv ovenstående kode


Solkysten

Solkystens Golf Service


Sydspanien.dk
Fakta om Spanien
Real Estate | Rentals | Rejseoversigten - Spanien | Rejs-Med.dk til Spanien | Klikket.dk om Spanien | Billig-Flybillet.dk | Flybilletter til Spanien | Flyrejser - Andre lande | Boliger | Bolig | Billeje Malaga