SQL/DB Error -- [Table 'zafetrip_sydspanien.ArticleUserComments' doesn't exist]
SQL/DB Error -- [Table 'zafetrip_sydspanien.ArticleUserComments' doesn't exist]
Verdens største vinland - Costa del Sol - Spanien
Alt om Costa del Sol i Sydspanien
Sydspanien.dk

Malaga webcam
Malaga Webcam

Sydspanien.dk kan du læse alt om Costa del Sol - Andalusiens sydlige del.
Illustrationen her, viser i hvilke områder af Spanien der dyrkes vin. Og det er da ikke så få steder endda.
Illustrationen her, viser i hvilke områder af Spanien der dyrkes vin. Og det er da ikke så få steder endda.
Verdens største vinland
Gælder det vinmarkernes areal, er Spanien verdens største vinland. Det er samtidig et af de mest alsidige og spændende.
Gælder det størrelsen af vinproduktion, må Spanien, blandt andet som en følge af det ofte meget tørre klima, nøjes med en ærefuld fjerdeplads.

De seneste år har bragt al den bedste teknologi til vinproducenterne, der i stadig stigende grad satser på kvalitet. Vinene fra de gamle, klassiske områder har aldrig været bedre, og der er flere "nye" på eksportmarkederne, områder, der blot venter på at blive opdaget.

Spansk vin fra Rioja
Rioja distriktet, der har taget navn efter den lille flod Rio Oja, er uden diskussion Spaniens mest kendte vinområde. Det er et smukt og bjergrigt område, hvor Sierra Cantrabria bjergene beskytter vinmarkerne mod kolde nordenvine og regn fra Atlanterhavet. Distriktet har ca. 52.000 ha vinmarker fordelt på de tre områder, Rioja Baja, Rioja Alta og Rioja Alavesa. Sidstnævnte, der er det mindste af de tre områder anses i regelen for at være det bedste. I Rioja klassificeres vinene efter lagrings tiden: Cosecha, er vine med ingen eller kun ganske lidt fadlagring, Crianza er vine med minimum ét års fadlagring, Reserva skal fadlagres mindst ét og på flaske i minimum to år. Gran Reserva skal fadlagres i mindst to år og på flaske i minimum 3 år. Blandt områdets nye superstjerner er Bodegas Marqués de Vitoria.

Vinhuset Cosecheros y Criadores der ejes og ledes af Rioja's Martinez Bujanda familie har sine kældre i byen Oyon i Rioja Alavesa. Druene til Candidato serien og prestige udgaven Infinitus hentes imidlertid i Castilla, Alto Aragon og Rioja, hvor vinene fadlagres og tappes. Der er således tale om "bordvin" uden distriktsanivelse. Men hvilke bordvine! Pris- kvalitetsforholdet er eminent.

Navarra vin
Navarra er et gammelt kongedømme, der oprindeligt strakte sig fra Bordeaux og til Barcelona i det nordøstlige Spanien. I dag er der tale om en selvstyrende provins i Spanien, der imidlertid overskygges af naboen, provinsen Rioja.

Vinmæssigt har Navarra og Rioja på mange måder fælles historie. Pilgrimme, der vandrede til Santiago de Compostella satte gang i efterspørgslen helt tilbage til Middelalderen. Phylloxera katastrofen i Frankrig satte skub i udviklingen i Navarra, der nu eksporterede deres vine til Frankrig.

Hundrede år senere, i 1990, var det beplantede areal i Navarra blot en tredjedel. I dag er der en fantastisk optimisme i Navarra. De naturlige forudsætninger er fremragende, og "nye" druesorter i form af de franske typer Cabernet, Merlot og Chardonnay har givet hele regionen et gevaldigt pust. Et af de mest spændende nye projekter er den store Rioja familie Martinez, der netop har sendt den første Marqués de Valcarlos vin fra familiens splinternye Bodega på markedet. Og den har allerede vundet en blindsmagning af alle betydende Navarra vine, arrangeret af de bedste spanske Sommeliers.

Vin fra Castilla y Leon
Ikke et område med retten til D.O. men den spanske provins, der rummer vinområderne Ribera del Duero, Toro, Rueda og El Bierzo. Vigtigste drue til de røde vine er Rioja's og Spaniens store Tempranillo drue, der giver intense smidige vine, der svinger utroligt godt med den vanilleagtige smag af amerikansk eg. Viña Mayor står bag en usædvanlig god, fadlagret regional vin, der sælges med oprindelsen Castilla y Leon. Smag på Barceló Tinto. 
Læs også
Afstemning

(12 stemmer)Tilføj din kommentar

 
Tilmeld nyhedsbrevVersion til udskrift · Send til en ven

Dine Spanien-kommentarer

Har du emner du mener vi mangler her på sitet, hører vi meget gerne fra dig. Så det er bare om at skrive til os.

Navn


Kommentar


E-mail (Vil ikke blive gengivet på siden)


CAPTCHA ImageReload Image

Skriv ovenstående kode


Solkysten

Solkystens Golf Service


Sydspanien.dk
Fakta om Spanien
Real Estate | Rentals | Rejseoversigten - Spanien | Rejs-Med.dk til Spanien | Klikket.dk om Spanien | Billig-Flybillet.dk | Flybilletter til Spanien | Flyrejser - Andre lande | Boliger | Bolig | Billeje Malaga