SQL/DB Error -- [Table 'zafetrip_sydspanien.ArticleUserComments' doesn't exist]
SQL/DB Error -- [Table 'zafetrip_sydspanien.ArticleUserComments' doesn't exist]
La Mancha & Finca Antigua - Costa del Sol - Spanien
Alt om Costa del Sol i Sydspanien
Sydspanien.dk

Malaga webcam
Malaga Webcam

Sydspanien.dk kan du læse alt om Costa del Sol - Andalusiens sydlige del.
De skønne vine fra La Mancha. Fotograf Birgitte Røddik
De skønne vine fra La Mancha. Fotograf Birgitte Røddik
La Mancha & Finca Antigua
De fortræffelige spanske vine

La Mancha
La Mancha er den største vinregion i Europa. Området, der strækker sig fra Madrid i nord til bjergene omkring Valdepeñas 200 kilometer længere mod syd, dækker ialt et areal på ikke mindre end 170.000 hektarer. Ordet Mancha kommer fra maurisk og betyder knastør, – en meget rammende beskrivelse af betingelserne for vindyrkning i området. Nedbørsmængden er sølle 300 til 400 mm om året, der samtidig falder meget uberegneligt, og temperaturerne ligger sommeren igennem på 40 grader i skyggen. Den mest plantede drue er Airen, som kan modstå tørken, men de gode vine dyrkes på Monastrell, Garnacha og Tempranillo. Udbyttet er lavt, og det samme er priserne endnu. Sammenholdt med en kolossal udvikling i den tekniske vinificering siden midten af halvfemserne er vine fra La Mancha blandt de bedste køb i Europa i dag, men knapt så kendte og efterspurgte som deres syditalienske modstykker fra Apulien.

Bodegas Martinez Bujanda (Nu Bodegas Valdemar) har med deres mangeårige succes, Conde de Valdemar fra Rioja, altid været fremsynet og præsteret suveræn kvalitet til lave priser. Firmaets sidste nye eventyr er ikke mindre end 10.000 ha vinmarker i La Mancha, samlet under bodeganavnet Finca Antigua. Beslutningen om at investere i dette vinområde er resultatet af vurderingen, at der er tale om et område med et godt potentiale til at lave rigtig god vin til rimelige penge.

Finca Antiguas vinmark er tilplantet med Tempranillo, Merlot, Cabernet Sauvignon og Syrah. Midt i den kæmpe vinmark har man lavet en sø, som kan levere det nødvendige vand til vinstokkene og derved garantere en pålidelig produktion år efter år. Indtil videre har man kun set Tempranillo og Cabernet Sauvignon i Danmark. Vinene afspejler områdets kraftige varme og lave udbytte, men udstråler samtidig ekspertisen fra Bodegas Martinez Bujanda/Bodegas Valdemar, som altid formår at lave vine med en renhed og elegance, der er helt unik for spansk vin. Finca Antigua er farve, frugt og fad i en kraftig, sort og silkeblød struktur.

Om få år vil alle tale om La Mancha-vinenes fortræffeligheder, vurderer vineksperterne.


Læs også: Spanien - Verdens største vinland.

Afstemning

Vær den første til at stemmeTilføj din kommentar
Tilmeld nyhedsbrevVersion til udskrift · Send til en ven

Dine Spanien-kommentarer

Kom med dine kommentarer her eller forslag til ændringer

Navn


Kommentar


E-mail (Vil ikke blive gengivet på siden)


CAPTCHA ImageReload Image

Skriv ovenstående kode


Solkysten

Solkystens Golf Service


Sydspanien.dk
Fakta om Spanien
Real Estate | Rentals | Rejseoversigten - Spanien | Rejs-Med.dk til Spanien | Klikket.dk om Spanien | Billig-Flybillet.dk | Flybilletter til Spanien | Flyrejser - Andre lande | Boliger | Bolig | Billeje Malaga