Alt om Costa del Sol i Sydspanien
Sydspanien.dk

Malaga webcam
Malaga Webcam

Sydspanien.dk kan du læse alt om Costa del Sol - Andalusiens sydlige del.
De lækre vine fra Bodega Valdemar
De lækre vine fra Bodega Valdemar
De spanske vine - Bodegas Valdemar
Da vinbønderne i Frankrig i 1860’erne var plaget af vinlusen Phylloxera, flygtede mange af dem til Spanien, hvor de i Rioja fandt en jordbund og et klima, der var meget velegnet til vindyrkning.

De franske produktionsmetoder, især dem fra Bordeaux, blev introduceret og anvendt i Rioja, og man har siden vedholdende holdt fast i disse traditioner, så man på en måde kan sammenligne Rioja med gammeldags Bordeaux-vin. Mange bodegaer har i dag en mere moderne og knap så fadlagret og vanille-agtig stil som tidligere, og udviklingen går for alles vedkommende i den mere elegante retning. Danmark var tidligere verdens største aftager af Rioja-vin og på trods af, at den danske forbruger i mange henseender har opsøgt nye områder og lande, er vi stadig en betydelig importør. Områdets ukronede rødvinsdrue er helt klart Tempranillo, der med sin modne tanninfattige og bløde stil, smukt indpakket i masser af sol og frugt, tiltaler os kolde nordboere. Jordbunden er som i mange andre eksklusive vinområder i verden gammel, meget kalkholdig havbund. Kalk har den fordel, at det holder på vandet uden at afgive fugt, men påvirker samtidig vinens pH værdi – to faktorer, hvor førstnævnte gør det lettere at dyrke vin, sidstnævnte får vinene til at smage bedre.

Filosofi en i Bodegas Valdemar, tidligere kendt som Bodegas Martinez Bujanda, har siden etableringen i 1890 været at lave vin af bedst mulig kvalitet fra druer, udelukkende høstet fra egne marker. Dette er sjældent i Rioja, hvor de fleste bodegaer køber vin fra lokale bønder, som kun dyrker druer og ikke laver vin. Det siger sig selv, at man har en langt bedre kvalitetsstyring, når man kontrollerer hele processen fra marken til den endelige vin er på flaske. I 1981 byggede Bodegas Valdemar det, der dengang blev betragtet som et de mest moderne vinhuse i verden, men man har siden formået at følge udviklingen for konstant at være med i eliten. Både serien Conde de Valdemar og Valdemar høstes fra de 400 hektarer, som huset ejer, fordelt over alle tre underregioner i DOC La Rioja. Der anvendes en blanding af amerikanske og franske egetræsfade, hvoraf der konstant er 12.000 fade på lager. Stilen i Conde de Valdemar vinene er en enestående ren frugt og farve, hvilket bl.a. skyldes, at man er meget opmærksom på ilten som fjenden i hele vinifi kationsprocessen. Samtidig vender man periodisk fadene, mens vinene lagrer, så bundfaldet kontinuerligt røres rundt i mosten, og ikke giver den mugne, jordslåede smag, som mange Rioja vine desværre lider under. Resultatet er sarte, fi ne og rene vine, hvis styrke først og fremmest er intensitet, hvilket også har givet Conde de Valdemar kælenavnet ”Rioja’s Bourgogne”. De senere år er efterspørgslen fra meget fadlagrede vine rykket til fordel for de mindre fadlagrede vine. Man ønsker en smag af frugt fremfor fad. Er den stil lig med ens egen smag er Valdemar-serien et godt valg. Det er vine med moden, frisk frugt, der er yderst velegnede til lette retter/sommermenuer. Serien består af tre forskellige typer, nemlig hvid, rosé og rød, som alle bør nydes kølige. Især det yngre publikum i Spanien efterspørger disse vine. Den røde Tinto Joven, som direkte oversat betyder ”rød-ung” er en af landets bedste i sin kategori.


Vi takker H.J. Hansen' Vinhandel for dette indlæg.

Læs også: Spanien - Verdens største vinland.Sponsor links
Rejseoversigten - Spanien
Rejs-Med.dk til Spanien
Klikket.dk om Spanien
Billig-Flybillet.dk
Flybilletter til Spanien
Flyrejser - Andre lande
Ferieboligudlejning og ferie i Europa

Tilmeld nyhedsbrevVersion til udskrift · Send til en ven
Solkysten

Solkystens Golf Service


Sydspanien.dk
Fakta om Spanien
Real Estate | Rentals | Rejseoversigten - Spanien | Rejs-Med.dk til Spanien | Klikket.dk om Spanien | Billig-Flybillet.dk | Flybilletter til Spanien | Flyrejser - Andre lande | Boliger | Bolig | Billeje Malaga