Alt om Costa del Sol i Sydspanien
Sydspanien.dk

Malaga webcam
Malaga Webcam

Sydspanien.dk kan du læse alt om Costa del Sol - Andalusiens sydlige del.
En vin med elegance
Skrevet af Solkysten
I vintermånederne spiser de fleste lidt kraftigere og federe mad end om sommeren, og skal vinen passe til maden, skal det være en vin med en god krop.
Desuden må den gerne være syrefattig for at skabe balance. Derfor falder valget af denne måneds vin på en 100 pct. Merlot.

Merlot har ikke meget syre i sig, og derfor tåles den bedre hvis man har tendens til at få hovedpine eller problemer med maven af kraftige vine.

Den har det bedst i et klima, der hverken er for varmt eller for koldt og trives hvor jordbunden er fugtig. Druen har stor udbredelse i Frankrig, især i St. Emilion og Pomerol, mens den i Spanien er mest brugt i coupagevine, hvor den indgår et fremragende samarbejde med Tempranillo og Cabernet-Sauvignon.
Indtil for et par årtier siden så man næsten udelukkende Merlot i Penedés, men i takt med at spanske vinproducenter har tilpasset deres vine til den større efterspørgsel på lidt mere elegante produkter, har Merlot-druen vundet indpas i flere andre distrikter, specielt i Navarra, hvor man altid har skævet lidt til det franske marked.

Eksperimenterende bodega
Navarra er et ældgammelt vindistrikt med fine traditioner og et væld af gode bodega’er. En af de nyere er Bodegas Castillo de Monjardin, der blev grundlagt i 1994. En flot og moderne bodega, hvor ønologerne får lov til at eksperimentere, både hvad angår blandinger og lagringstid. Denne bodega har et bredt udvalg i både hvide og røde vine, og alle er kendetegnet af topkvalitet.

For nogle år siden besluttede man at fremstille en vin udelukkende på Merlot druen. Den bliver gæret på rustfri ståltanke i godt to uger, hvorefter den lagrer otte måneder på nye egetræsfade, der bliver fyldt efter hver 15. dag for at undgå for kraftig iltning af vinen. Efterfølgende har vinen ligget 12 måneder på flaske. Den kortere fadlagring betyder at man ikke kang give vinen crianza-betegnelse, Til gengæld får vinen mere frugt, en intens bouquet, en smuk kirsebærrød farve og en dejlig smag af modne skovbær og en anelse kanel.

Kom og smag på vinen.
Få et godt tilbud.
Pol. Ind. La Vega, Fase 4 Nave 10 (sidste lager på højre hånd)
29649 Mijas Costa. Hver torsdag kl. 17-19
Tilmeld nyhedsbrevVersion til udskrift · Send til en ven


Solkysten
Skrevet af: Solkysten
Denne artikel er bragt med tilladelse fra Magasinet Solkysten. Gå direkte til hjemmesiden: Solkysten

Læs flere artikler fra samme udgave af Solkysten
Solkysten - Januar 2007
Solkysten - Januar 2007

Sydspanien.dk
Fakta om Spanien
Real Estate | Rentals | Rejseoversigten - Spanien | Rejs-Med.dk til Spanien | Klikket.dk om Spanien | Billig-Flybillet.dk | Flybilletter til Spanien | Flyrejser - Andre lande | Boliger | Bolig | Billeje Malaga