Alt om Costa del Sol i Sydspanien
Sydspanien.dk

Malaga webcam
Malaga Webcam

Sydspanien.dk kan du læse alt om Costa del Sol - Andalusiens sydlige del.
Vin af international klasse
Skrevet af Solkysten
Da vinlusen hærgede de franske vinmarker for godt 100 år siden, opstod der et akut behov for vine, der lignede de franske.
Det gav en opblomstring i de spanske vindistrikter, der var i stand til at levere en vare, der lå tæt op af de franske produkter. Det kunne man bl.a. i Somontano, der er et af de distrikter, som både hvad angår geografi, klima og jordbund ligger tæt på Frankrig. Lynhurtigt omstillede bønderne deres produktion fra korn og grøntsager til vin, for kun nogle årtier senere selv at blive ramt af den sygdom, der havde givet dem brød på bordet.

Da Spanien langsomt kom over vinlusepidemien, var der kun få Somontano-bønder, der havde mod på at starte forfra, til trods for at de havde de bedste betingelser for at fremstille vine af virkelig god kvalitet. Det var faktisk først, da efterspørgslen på spanske vine steg voldsomt i begyndelsen af 1970’erne, at de vågnede op til dåd igen.

Distriktet ligger godt beskyttet mod kolde nordenvinde lige syd for Pyrenæerne i et af Spaniens smukkeste områder med mange floder og vandløb, der skærer sig igennem landskabet. Det dækker knap 4.500 ha vinmarker, der ligger i 350-600 meters højde. Jordbunden består af sandsten og ler og er meget kalkholdig. Det holder godt på væden, så selv i de tørreste somre er her grønt og frodigt.

Vinproducenterne har fået en forkærlighed for internationale druesorter som Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Chardonnay og Riesling og blander dem gerne – og som regel med held - med spanske druer.

Ung og eksperimenterende
Somontano er et temmelig ungt distrikt. Det fik denominación de origen i 1984 og var tidligere ensbetydende med vine fra Pirineos, Enate og Viñas del Vero.

De senere år er der imidlertid dukket flere spændende bodegaer op, og en af de meget lovende er Dalcamp, et familieejet foretagende, der ligger i den sydlige del af Somontano, hvor der falder mindre regn, hvilket passer perfekt til bl.a. Cabernet Sauvignon og Merlot.

Bodegaen laver en rosé og tre typer rødvin: joven, crianza og reserva. Familien ejer selv 125 ha. og sørger for at kontrollere udbyttet til mellem 7.500 og 8.000 kilo pr. ha.

Vi har udset crianza’en til månedens vin. Det er 70 pct. Cabernet-Sauvignon blandet med 30 pct. Merlot. Den har lagret på både franske og amerikanske egetræsfade i 12 mdr. og 12 mdr. på flaske. Den har en intens kirsebærrød farve, en koncentreret aroma af røde bær og rosiner og en lang, behagelig eftersmag.
Vinen er ufiltreret, så man skal være forberedt på en smule depot. Til gengæld vil den udvikle sig yderligere på flasken.

Kom og smag på vinen.
Få et godt tilbud.
Pol. Ind. La Vega, Fase 4 Nave 10 (sidste lager på højre hånd)
29649 Mijas Costa
Hver torsdag kl. 17-19
Tilmeld nyhedsbrevVersion til udskrift · Send til en ven


Solkysten
Skrevet af: Solkysten
Denne artikel er bragt med tilladelse fra Magasinet Solkysten. Gå direkte til hjemmesiden: Solkysten

Læs flere artikler fra samme udgave af Solkysten
Solkysten - September 2007
Solkysten - September 2007

Sydspanien.dk
Fakta om Spanien
Real Estate | Rentals | Rejseoversigten - Spanien | Rejs-Med.dk til Spanien | Klikket.dk om Spanien | Billig-Flybillet.dk | Flybilletter til Spanien | Flyrejser - Andre lande | Boliger | Bolig | Billeje Malaga