Alt om Costa del Sol i Sydspanien
Sydspanien.dk

Malaga webcam
Malaga Webcam

Sydspanien.dk kan du læse alt om Costa del Sol - Andalusiens sydlige del.
Vin med krop og sjæl
Skrevet af Solkysten
At vinene fra Ribera del Duero er berømte langt ud over Spaniens og Europas grænser kommer næppe bag på nogen.
Det kan få folk til at tro, der er tale om et stort vindistrikt, men i virkeligheden dækker det ikke mere end knap 13.000 ha., der som navnet antyder ligger omkring Duero-flodens bredder hovedsagelig i Burgos og Valladolid provinserne. De fleste marker ligger i 700-800 meters højde, hvilket gør det til et af Spaniens højst beliggende vindistrikter. I Ribera del Duero har der ”altid” været dyrket vin, men distriktet fik først denominación de origen i 1982.

Det er flere faktorer der gør, at man netop her har mulighed for at fremstille nogle af verdens bedste vine. Jorden er vigtig i den forbindelse, og her finder man en jordbund, der er rig på organisk materiale og så kalkholdig, at den visse steder er næsten hvid. Klimaet er ikke særlig behageligt for mennesker, men vinplanterne trives glimrende med de korte, meget varme somre og bidende kolde vintre. Igennem et par århundreder har vinbønderne formået at tilpasse Spaniens nationaldrue, Tempranillo’en, til de særlige forhold, der gør sig gældende her. Undervejs har den skiftet navn til Tinta del País, og den er næsten altdominerende. Der dyrkes kun omkring 15 pct. andre druer, bl.a. Cabernet-Sauvignon, Merlot og Garnacha Tinta.

En drøm bliver virkelighed
Da Bodegas Tamaral blev etableret i april måned 1997, var det en drøm der gik i opfyldelse for en gruppe forretningsmænd, og de fik den bedste start, man kan ønske sig: Den første produktion af ung rødvin blev præmieret med både ”Premios Zarcillo” og ”Premios Bacchus”. Siden er det væltet ind med diverse præmier og anerkendelser til bodegaens vine, som tæller en joven, en crianza og en reserva.

På bodegaen lægger man stor vægt på kvalitet fremfor kvantitet, så hver enkelt vinstok har rigeligt med plads til at sprede sine rødder. Høsttidspunktet er også vigtigt for at opnå den ideelle balance i frugtens syreindhold, og når druerne er i hus, presses de kun lige akkurat nok til at saften kommer i kontakt med skindet.

Til crianza’en, som er denne måneds vin, bruges 100 pct. Tinta del País, som får lov at fadlagre et par måneder længere end foreskrevet. Derfor har vinen en god krop og en fantastisk, kirsebærrød farve. I smagen finder man toner af rosin, blomme og abrikos, mens egetræet tydeligt fornemmes i næsen. Det er en vin, der egner sig fortrinligt til de fleste kødretter – især vildt - og til de kraftige, spanske oste.


Tilmeld nyhedsbrevVersion til udskrift · Send til en ven


Solkysten
Skrevet af: Solkysten
Denne artikel er bragt med tilladelse fra Magasinet Solkysten. Gå direkte til hjemmesiden: Solkysten

Læs flere artikler fra samme udgave af Solkysten
Solkysten - Oktober 2007
Solkysten - Oktober 2007

Sydspanien.dk
Fakta om Spanien
Real Estate | Rentals | Rejseoversigten - Spanien | Rejs-Med.dk til Spanien | Klikket.dk om Spanien | Billig-Flybillet.dk | Flybilletter til Spanien | Flyrejser - Andre lande | Boliger | Bolig | Billeje Malaga