Alt om Costa del Sol i Sydspanien
Sydspanien.dk

Malaga webcam
Malaga Webcam

Sydspanien.dk kan du læse alt om Costa del Sol - Andalusiens sydlige del.
En kraftig efterårsvin
Skrevet af Solkysten
Alle der kender noget til franske vine, kender Syrah druen, som formentlig har sin oprindelse i Rhonedalen.
I hvert fald har arkæologer påvist, at den groede her for mere end 2000 år siden. Mange kendte og kostbare vine fra Hermitage og Cote Rotie er lavet på 100 pct. Syrah.

Efterhånden har verden uden for Frankrig fået øjnene op for Syrah druens fortræffelige egenskaber. Den er især udbredt i Australien, hvor den under navnet Shiraz er basis for mange fremragende vine. For nylig har de franske myndigheder i øvrigt givet deres vinproducenter tilladelse til at bruge betegnelsen Shiraz for at styrke de franske vines konkurrencedygtighed på det internationale marked.

I Spanien blev de første rene Syrah vine frigivet i 1995 i Toledo, og druen har efterhånden bredt sig til ganske mange distrikter, om end den er mest brugt i coupagevine.

Syrah planten er ret produktiv og modstandsdygtig overfor sygdomme. Druen har et højt indhold af pigment, og det giver en vin med lang levetid, der egner sig fortræffeligt til fadlagring.

For at få det bedste ud af druen skal man for det første holde udbyttet nede, og for det andet være omhyggelig med høsttidspunktet. Hænger druerne for længe mister de hurtigt både syre og aroma.
I kølige og våde områder har planten en tendens til at tabe nogle af de spæde druer straks efter blomstringen, mens et varmt, tørt klima giver optimale modningsvilkår.

Netop derfor trives den glimrende i Cariñena, syd for Zaragoza. Her er lange, varme somre og nedbøren er begrænset, hvilket i sig selv sætter en grænse for planternes ydeevne.

Det store kooperativ Grandes Vinos y Viñedos sendte i 2004 en 100 pct. Syrah vin på gaden. Den har lagret seks mdr. på egetræsfade er er en mørk, kraftig vin, der egner sig fortrinligt til efterårets lidt tungere retter, såsom rødt oksekød og vildt. Desuden er den rigtig god til stærke, blå oste. Den er fuldt drikkemoden på nuværende tidspunkt, men kan med fordel gemmes et par år, da alt tyder på at priserne på Syrah vine vil være i stadig stigning.

Kom og smag på vinen. Få et godt tilbud.
Pol. Ind. La Vega, Fase 4 Nave 10 (sidste lager på højre hånd) 29649 Mijas Costa - Hver torsdag kl. 17-19
Tilmeld nyhedsbrevVersion til udskrift · Send til en ven


Solkysten
Skrevet af: Solkysten
Denne artikel er bragt med tilladelse fra Magasinet Solkysten. Gå direkte til hjemmesiden: Solkysten

Læs flere artikler fra samme udgave af Solkysten
Solkysten - Oktober 2006
Solkysten - Oktober 2006

Sydspanien.dk
Fakta om Spanien
Real Estate | Rentals | Rejseoversigten - Spanien | Rejs-Med.dk til Spanien | Klikket.dk om Spanien | Billig-Flybillet.dk | Flybilletter til Spanien | Flyrejser - Andre lande | Boliger | Bolig | Billeje Malaga